Απάντηση Χατζηδάκη στα «ψίχουλα» της αντιπολίτευσης: «Δεν φέρνει λεφτά από το σπίτι ο κ. Σταϊκούρας»

Πολιτική υποκρισία καταλόγισε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζουν «ψίχουλα» τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων ο Κωστής Χατζηδάκης. «Δεν ισχυρίζομαι ότι λύθηκε το πρόβλημα, αλλά βλέποντας δεδομένα η κυβέρνηση είπε ότι μπορούμε να πάμε μέχρι εκεί, μακάρι να ήταν ψηλότερα», είπε αναπτύσσοντας στη Βουλή την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για το λεγόμενο «επίδομα ακρίβειας» και πρόσθεσε πως «ο κ. Σταϊκούρας δεν φέρνει τα λεφτά από το σπίτι, καθώς δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα και μαγικές συνταγές».

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το συνολικό ποσό που θα δοθεί που θα δοθεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, 21 Απριλίου ανέρχεται σε 324 εκατ. ευρώ και αφορά 1,7 εκατ. δικαιούχους. Το ύψος της ενίσχυσης των 135 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στους περίπου 677.000 χαμηλοσυνταξιούχους είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με τυχόν χρέη του. Το αναπηρικό επίδομα αφορά περίπου 167.000 δικαιούχους και ανέρχεται σε 33,4 εκατ. ευρώ, ενώ επίδομα που εκτιμάται στα 7 εκατ. ευρώ θα λάβουν και περίπου 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες. Οι δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν διπλή δόση που θα καταβληθεί άπαξ και θα προηγηθεί της τακτικής. Το κόστος του μέτρου ανέρχεται σε περίπου 51 εκατ. ευρώ, ενώ σε ότι αφορά στους δικαιούχους επιδόματος παιδιού θα λάβουν 1,5 επιπλέον μηνιαία δόση.

«Η κυβέρνηση έκανε το καλύτερο που μπορεί δείχνοντας ευαισθησία στους ευάλωτους, η στήριξη που δόθηκε τους τελευταίους μήνες προσεγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ και είμαστε εδώ να δούμε ανάλογα με τις εξελίξεις σε πρόσθετες παρεμβάσεις, δίνοντας έμφαση στους ευάλωτους συμπολίτες μας», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.