Θέμα ηγεσίας μπορεί να τεθεί ανά πάσα στιγμή

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στη ΝΔ ανά πάσα ώρα και στιγμή άφησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Μιλώντας σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό BHMA FM (99,5), τόνισε ότι «θέμα ηγεσίας μπορεί να τεθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή και όχι μόνο στο συνέδριο». Κληθείς να σχολιάσει το θέμα του συνεδρίου της ΝΔ, ζήτημα που απορρίπτει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο να γίνει Αντιπρόεδρος της ΝΔ την ώρα που αποχώρησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημείωσε ότι «είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Η θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με καλύπτει απόλυτα. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο πρόεδρος δεν εκκινεί τις διαδικασίες και οι διαδικασίες δεν εκκινούνται από τον ικανό αριθμό των ενδιαφερομένων, προφανώς θέμα ηγεσίας δεν υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία. Προφανώς το θέμα αυτό, σήμερα, που συζητάμε, έχει κλείσει. Πιστεύω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι από ένα έκτακτο Συνέδριο και είναι χρήσιμο το έκτακτο Συνέδριο, γιατί θα επιστρέψει η Νέα Δημοκρατία στη βάση. Είναι χρήσιμο να πάμε σε ένα Συνέδριο. Προφανώς το Συνέδριο αυτό δεν μπορεί να γίνει στους επόμενους δύο μήνες».

Σε ό,τι αφορά αν μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας στο συνέδριο ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι αυτό μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή αναρωτώμενος “γιατί, δεν μπορεί να τεθεί και αλλού;” και πρόσθεσε: “Θέμα ηγεσίας μπορεί να τεθεί ανά πάσα στιγμή, στην κοινοβουλευτική ομάδα, στη πολιτική επιτροπή και ενδεχομένως στο Συνέδριο. Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Άρα γιατί επανερχόμαστε σε αυτή τη συζήτηση; Δεν κάνει καλό πια. Θεωρώ ότι το Συνέδριο έχει τη μεγάλη δυνατότητα να εμπλέξει πολύ περισσότερους απλούς νεοδημοκράτες“.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών – που ανέφερε σε συνέντευξή του ο Γ. Βαρουφάκης – ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «οποιαδήποτε προσφυγή αυτή τη στιγμή στη λαϊκή ετυμηγορία, είτε με τη μορφή δημοψηφίσματος είτε με τη μορφή εκλογών, ένα δίλημμα μπορεί να θέσει μόνο: ή θα προσαρμοστούμε στους ευρωπαϊκούς κανόνες και θα προτείνουμε δικό μας εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα το ελέγχουν οι πιστωτές μας ή θα βγούμε από το ευρώ και θα επιστρέψουμε στη δραχμή. Αυτό είναι το τελικό δίλημμα, άλλο δίλημμα δεν υπάρχει».

Αναφορικά με τον Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι “η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έχει ξεκινήσει καλά τη θητεία της, ως Πρόεδρος της Βουλής και νομίζω αυτό είναι κοινός τόπος και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να καταλάβει, κάποια στιγμή, ότι δεν είναι κομματάρχης, είναι Πρόεδρος της Βουλής και αν θέλει να κάνει εσωτερική αντιπολίτευση στον κ. Τσίπρα, τότε θα πρέπει ενδεχομένως να σκεφτεί αν αυτός ο ρόλος είναι συμβατός με το ρόλο της Προέδρου της Βουλής“.