Υπόθεση Novartis: Προθεσμία για τις 8 Απριλίου έλαβε ο Παπαγγελόπουλος- Έκανε λόγο για «μπόχα και δυσωδία»

Προθεσμία για τις 8 Απριλίου 2022 προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του έλαβε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis καθώς και τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων στο έργο των εισαγγελέων Διαφθοράς από τον ίδιο.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εκτός από τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του στην υπόθεση της Novartis, ώστε να στηθεί η αποκαλούμενη «σκευωρία» σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων, βαρύνεται και με το αδίκημα της «απόπειρας εκβίασης» του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή μετά από καταγγελία του τελευταίου.

Σύμφωνα με αυτή ο κ. Παπαγγελόπουλος από κοινού με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη επιχείρησαν να του αποσπάσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Την άσκηση δίωξης για 8 αδικήματα σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είχε αποφασίσει τον Ιούλιο του 2020 η Ολομέλεια της Βουλής βάσει πορίσματος της ειδικής προκαταρκτικής επιτροπής.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε:

«Έκανα ένα μεγάλο λάθος όταν είπα ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Είναι το δεύτερο. Το πρώτο είναι η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου αυτού σκανδάλου και η προσπάθεια ξεπλύματός του με τη θεωρία της δήθεν σκευωρίας. Σήψη, παρακμή, μπόχα και δυσωδία».