Μητσοτάκης - Ερντογάν: Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής η συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη

Στις δύο το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου επί τάπητος θα τεθεί ανάμεσα σε άλλα και η ουκρανική κρίση.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, με αυτή τη συνάντηση να είναι η τέταρτη μέσα σε τρία χρόνια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες, δήλωσε ότι «είναι επιβεβλημένη η συνάντηση με τον Ερντογάν γιατί αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις. Είναι λογικό να συνομιλούμε έτσι ώστε να μην προσθέτουμε και άλλες εστίες έντασης».

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η συζήτηση θα γίνει σε καλό κλίμα. Θεωρώ όμως θετικό πως υπήρξε η πρόσκληση από τον Τούρκο Πρόεδρο. Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνομιλούμε. Το παράθυρο μας είναι ανοιχτό στο διάλογο και κλειστή η πόρτα μας στις απειλές».