Επίσημο: Στις 13 Μαρτίου η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν (Video)

Στις 13 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάνης Οικονόμου.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο και στη συνέχεια θα έχει γεύμα με τον Τούρκο Πρόεδρο, κατόπιν πρόσκλησής του την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός απεδέχθη.

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν πάντα ανοιχτός σε μία συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, πόσο μάλλον με ευκαιρία την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι δύο χώρες παρά τη διαφορές τους αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις και ο κ. Μητσοτάκης προσέρχεται στη συνάντηση με τη λογική του “να λύσουμε ζητήματα”», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Ο πρωθυπουργός προσέρχεται με θετική διάθεση και εστιάζει στην ουσία, απέχει από ρητορική, και έχει θέσεις που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

«Προφανώς δεν τρέφουμε αυταπάτες, οι θέσεις της Ελλάδας είναι γνωστές. Οι δηλώσεις Τσελίκ είναι χιλιοειπωμένες από πλευρά της Τουρκίας, έχουν απαντηθεί και δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Παρεμβάσεις για το θέμα των ανατιμήσεων

Για το θέμα των ανατιμήσεων στο ρεύμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι συνεχίζεται η οριζόντια στήριξη από την κυβέρνηση, ενώ όπως είπε θα υπάρξουν και άλλες στοχευμένες πολιτικές στήριξης και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις.