Τσίπρας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα που υιοθετεί την απόλυτη ισότητα

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα είναι το πρώτο κόμμα στη χώρα που υιοθετεί την απόλυτη ισότητα 50% γυναίκες- 50% άνδρες στην ηγεσία του υπενθυμίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για τη σημερινή (Τρίτη) Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: «Με γνώμονα την ισότιμη συμπερίληψη και συμμετοχή, πρότεινα ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την καθιέρωση σε όλα τα επίπεδα, σώματα κι όργανα του κόμματος, της ισάριθμης αντιπροσώπευσης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως τιμούμε τους αγώνες του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, εκείνες που μας πήγαν βήματα μπροστά, που πάλεψαν για μια νέα ανθρωπότητα δικαιοσύνης και ισότητας.

«Δεν είναι ημέρα γιορτής, όσο η φρικαλεότητα της έμφυλης βίας και των διακρίσεων κυριαρχούν στην κοινωνία μας. Είναι μια ημέρα διαρκούς υπενθύμισης ότι η πατριαρχία είναι ακόμα εδώ. Στη χώρα μας, το 2021 μετρήσαμε 17 γυναικοκτονίες και τώρα, στις αρχές του 2022, αριθμούμε ήδη δύο γυναικοκτονίες. Η πολιτεία οφείλει να σταματήσει να εκφράζει απλώς τον αποτροπιασμό της και να αναλάβει πρωτοβουλίες. Ήρθε η ώρα για τη νομική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ωστόσο, προσθέτει, αυτό είναι ένα από τα πολλά βήματα που έχουμε να διανύσουμε ως κοινωνία, αφού η αληθινή ισότητα στην αγορά εργασίας, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό είναι ακόμα, στον 21ο αιώνα, αιτήματα κι όχι κεκτημένα, σε έναν κόσμο πολλαπλών διακρίσεων.

«Ο αγώνας είναι καθημερινός. Το χρέος είναι καθημερινό, απέναντι σε όσες έσπασαν τη σιωπή τους, έπνιξαν τον φόβο και γιγάντωσαν το κίνημα του #MeToo. Σε όσες δίνουν τον αγώνα τους ενάντια στην πατριαρχία και στον σεξισμό.

Στις γυναίκες πρόσφυγες που φεύγουν με τα παιδιά στην αγκαλιά από τη φρίκη του πολέμου, για να έρθουν στις χώρες της Ευρώπης συχνά αντιμέτωπες με τον ρατσισμό και τον σεξισμό. Χρέος απέναντι σε όσες αγωνίστηκαν και σε όσες θα αγωνιστούν στο μέλλον: Να αλλάξουμε τους κοινωνικούς όρους. Ώστε στο επόμενο μέτρημα να μην λείπει καμία. Ώστε στο επόμενο μέτρημα, η γυναίκα να είναι στο ύψος που δικαιούται», συμπληρώνει ο κ. Τσίπρας.

Η ανάρτηση Τσίπρα: