Πέτσας: Σχέδιο για υποδοχή περίπου 15.000 προσφύγων από την Ουκρανία - Απαράδεκτες οι δηλώσεις της Ζαχάροβα

Σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και της δηλώσεις της Ρωσίας κατά της Ελλάδας μίλησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι οι δηλώσεις της Ζαχάροβα, εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, είναι απαράδεκτες.

«Αντί να ανατρέξει η Ρωσία στην ιστορία της, προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, μετά τη δημιουργία των Ηνωμένων Εθνών και δύο παγκόσμιους πολέμους», ανέφερε.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι δηλώσεις της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα δείχνουν έλλειψη ψυχραιμίας. «Η ηγεσία της Ρωσίας κάνει κάτι που είναι καταφανέστατα παράνομο απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και απάνθρωπο».

Σχετικά με την απομάκρυνση αμάχων από τις πόλεις Ουκρανία και τους Έλληνες ομογενείς είπε ότι «είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είναι μεγάλη η ελληνική κοινότητα στην Ουκρανία. Προσπαθούμε μέσω των δικών μας διπλωματικών αρχών να απεγκλωβίσουμε όσους επιθυμούν να φύγουν».

Τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σχέδιο για να υποδεχτεί περίπου 15.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Για το πώς μπορεί να εξελιχθεί ο πόλεμος, είπε ότι «είναι ξεκάθαρα μια αλλαγή σκηνικού για ολόκληρο τον κόσμο. Είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει η κατάσταση.»

Τέλος, για την Τουρκία, είπε ότι «τσαλαβουτά δεξιά και αριστερά», γιατί έχει μια νευρικότητα. «Όσο και να φωνάζουν οι Τούρκοι δεν γίνονται πιο ισχυροί».