Κ. Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον ιστορικό αναθεωρητισμό με τη χρήση βίας

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε τον ιστορικό αναθεωρητισμό με τη χρήση βίας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη Κορυφής του ΕΛΚ, στην οποία συμμετείχε το απόγευμα από το Βουκουρέστι όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Κατά την παρέμβασή του στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Ντόναλντ Τουσκ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και συμμετείχαν εκτάκτως σε αυτήν και εκπρόσωποι ουκρανικών κομμάτων της κεντροδεξιάς, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την ευρωπαϊκή ενότητα και αλληλεγγύη στην Ουκρανία, η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της οποίας έχει παραβιαστεί.

Επανέλαβε εξάλλου ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει κοινή απάντηση στην αύξηση των τιμών ενέργειας, τονίζοντας ότι αυτό αφορά τόσο την επιβάρυνση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όσο και την ανάγκη η Ευρώπη να μην είναι εξαρτώμενη από τις διακυμάνσεις των τιμών του φυσικού αερίου και να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Από τον Κ. Μητσοτάκη θα εκπροσωπηθεί η Κύπρος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενόψει του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Βρυξέλλες.

Κατά την επικοινωνία τους ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μισέλ ότι βρίσκεται στο Ντουμπάι ενόψει της Διεθνούς Ημέρας της Κύπρου στην ΕΧΡΟ 2020, όπου θα είναι ομιλητής και σε διεθνές επιχειρηματικό φόρουμ το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο της Μέρας της Κύπρου.

Οπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι στην αυριανή έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα εκπροσωπηθεί από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο έχει έρθει ήδη σε σχετική συνεννόηση.