Συναγερμός στην κυβέρνηση για το ουκρανικό - Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τρίτη

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ουκρανικό, τις οποίες παρακολουθούν από το Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί εκτάκτως αύριο στις 9:30 το ΚΥΣΕΑ.

«Αύριο στις 09:30 θα συνεδριάσει εκτάκτως, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα», αναφέρει η ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας γίνεται καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμά του αναμένεται να ανακοινώσει την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των ρωσόφιλων αποσχισθεισών περιοχών της Ουκρανίας, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Στο ΚΥΣΕΑ αναμένεται να αναλυθούν οι συνέπειες που θα έχει στη χώρα μας -στον ενεργειακό τομέα- η ενεργειακή επάρκεια, η προμήθεια σε φυσικό αέριο, μετά την κρίση που μαίνεται στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Επισημαίνεται ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, η προγραμματισμένη για αύριο συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη στον ΣΠΟΡ-FM αναβάλλεται.