ΝΔ για Πολάκη: Ο Αλ. Τσίπρας δεν μπορεί να καλύπτει τη χυδαιότητα στο όνομα της πολυφωνίας

Σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την στάση του Αλέξη Τσίπρα σε ότι αφορά τα ζητήματα των αγροτικών κινητοποιήσεων, καθώς και το άρθρο του Θανάση Καρτερού εναντίον του πρωθυπουργού, αλλά και τοποθετήσεις του Π. Πολάκη για τον οποίο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει πως «ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να καλύπτει τη χυδαιότητα στο όνομα της πολυφωνίας: ή θα τον διαγράψει ή επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι το alter ego του λέει όσα εκείνος δεν θέλει να πει».

Στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα ανέφερε: «Δεν περνά μέρα που τα «λουλούδια» που ανθίζουν στον κήπο του κ.Τσίπρα να μην κάνουν επίδειξη χυδαιότητας. Μετά το χθεσινό παραλήρημα κατά του πρωθυπουργού, σήμερα ο κ.Πολάκης συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με απαράδεκτες συκοφαντίες κατά μιας ολόκληρης παράταξης. Η ΝΔ είναι περήφανη για την ιστορία της και δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ.Πολάκη σε αυτό το διχαστικό εμφυλιοπολεμικό κρεσέντο».

Το κείμενο του κ. Καρτερού

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι «το κείμενο του κ. Καρτερού, το οποίο απ’ ότι κατάλαβα συνυπογράφει απολύτως ο κ. Πολάκης με τον οποίο δήθεν ο κ. Τσίπρας δεν συμφωνεί σε όλα αλλά κατευθύνει στα περισσότερα και ανέχεται στα πάντα, το είδε η ντροπή και ντράπηκε».

« Όπως πρέπει να ντρέπεται και ο καθένας που λέει και υποστηρίζει τέτοια πράγματα, όπως πρέπει να ντρέπεται ο καθένας που σε μία χώρα σαν την Ελλάδα του 21ου αιώνα πολιτεύεται με ρητορική μίσους και με ύβρεις», σημείωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Από την δική μας πλευρά είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτό τον κατήφορο πολιτικού χουλιγκανισμού δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ακολουθήσουμε».

Ο κυυβερνητικός εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε παράλληλα της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι σε επικοινωνια και ειλικρινή συζήτηση με τους αγρότες, αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και άσκησε σκληρή κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας είχε ξαναπάει στα μπλόκα των αγροτών στο παρελθόν, νομίζω ότι είχε ανέβει και σε τρακτέρ και μετά και μαζί με όλους τους Έλληνες και οι αγρότες γεύτηκαν τα αποτελέσματα της πολιτικής του».

«Τώρα πάλι, μην έχοντας να προσφέρει κάτι καινούργιο στην πραγματικότητα του 21ου αιώνα , συμπεριφέρεται και στους αγρότες, όπως και σε άλλες κατηγορίες πολιτών, όπως οι αποικιοκράτες στους ιθαγενείς, μόνο που αντί για πολύχρωμες κορδέλες και καθρεφτάκια τώρα τους προσφέρει ψευδείς υποσχέσεις για να υφαρπάξει ψήφους. Και οι αγρότες τον ξέρουν όπως και όλη η υπόλοιπη κοινωνία».

Το αθλητικό νομοσχέδιο

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το αθλητικό νομοσχέδιο θα έρθει το επόμενο διάστημα, ενώ αναφέρθηκε στους εντατικούς ελέγχους της ΕΛΑΣ σημειώνοντας ότι έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα περισσότεροι από 480 έλεγχοι σε λέσχες φιλάθλων και έχουν επιβληθεί κυρώσεις και αναστολές λειτουργίας και έχουν κατασχεθεί διάφορα παράνομα αντικείμενα που έχουν βρεθεί, σε παραπάνω από 45 περιπτώσεις που αφορούν πολλές ομάδες.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να επιτραπεί είσοδος και των ανεμβολίαστων στους χώρους εστίασης με rapid test, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «δεν υπάρχει πρόθεση αυτή την ώρα να υπάρχει ένας διαχωρισμός στα προνόμια”. “Ισχύει το πιστοποιητικό όπως ισχύει, με συγκεκριμένα προνόμια για την πρόσβαση εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων σε συγκεκριμένους χώρους. Εκεί είμαστε και εκεί θα συνεχίσουμε», ανέφερε.