Τσίπρας από Αργολίδα: Έγνοια του Μητσοτάκη η διασπάθιση του δημόσιου πλούτου

Μετά την επίσκεψη του στον αγροτικό συνεταιρισμό «Αργολική γη» και τη συζήτηση που είχε με αγρότες και παραγωγούς για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν από τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, τα καύσιμα και τις πρώτες ύλες στα αγροτικά εφόδια, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου πως η τρομακτική αύξηση του ενεργειακού κόστους και των αγροτικών εφοδίων έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στους παραγωγούς σε όλη την χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως τούτη την ώρα διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην χώρα.

«Αγρότες και παραγωγοί δεν μπορούν να αντέξουν αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος πέντε κι έξι φορές πάνω από όσο πλήρωναν μέχρι σήμερα. Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεσα παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση και δυνατότητα των παραγωγών να συνεχίσουν να παράγουν. Πρέπει άμεσα να αποφασιστεί η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, καθώς και επιδότηση ειδική προκειμένου να αντισταθμιστεί η ρήτρα αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια ρεύματος.

Ταυτόχρονα, ο ΕΛΓΑ οφείλει να κάνει άμεσα τους ελέγχους και να επισπεύσει τις αποζημιώσεις, καθώς και να δημιουργηθούν προγράμματα ρευστότητας για τους παραγωγούς από την Αναπτυξιακή Τράπεζα για να μπορέσουν να σταθούν στις τρομακτικές δυσκολίες αυτού του χειμώνα και να κρατηθούν στην ύπαιθρο, να κρατήσουν υγιείς και ζωντανές τις παραγωγικές τους διαδικασίες. Αλλιώς θα υπάρξει τεράστιο ζήτημα για την οικονομία της χώρας. Τεράστιο ζήτημα για την ύπαιθρο», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόσθεσε, όμως, πως αυτές τις προτάσεις είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τις υλοποιήσει διότι η έγνοια της είναι οι ισχυροί και οι ελαφρύνσεις σε αυτούς, η διαπλοκή και το μεγάλο κεφάλαιο, να διασπαθίσει το δημόσιο πλούτο σε ημέτερους.

«Γι’ αυτό η λύση είναι η δημοκρατική διέξοδος. Η λαϊκή ετυμηγορία, οι εκλογές, η προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει ανάσα και προοπτική στον κόσμο της παραγωγής στον κόσμο της εργασίας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.