Κ. Τασούλας: Mε το ζόρι αυτή η Βουλή δεν θα γίνει κόλαση (live)

Ξεκίνησε στη Βουλή η συνεδρίαση για το νέο Αναπτυξιακό νόμο που διεκόπη χθες μετά από επεισόδιο που προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Κατά την έναρξη, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας κατηγόρησε τον κ. Πολάκη ότι συμπεριφέρθηκε σαν καταληψίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, επισήμανε ότι οι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του Προεδρείου, και ακόμη κι αν νιώθουν ότι αδικούνται, υπάρχει θεσμικός τρόπος να το εκφράσουν. Τόνισε δε, ότι δεν γίνεται με πράξεις αυτοδικίας και ακτιβισμούς. Για το χθεσινό περιστατικό, είπε ότι αποτελεί μια δυσάρεστη και αποκρουστική εικόνα που απομακρύνει το λαό από το Κοινοβούλιο.

Για παραποίηση των πραγματικών περιστατικών από τον Πρόεδρο της Βουλής, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

«Δεν μπορεί να είναι ο ελέφαντας μέσα στην αίθουσα κι εσείς να κάνατε ότι δεν τον βλέπετε», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα, προσδιορίζοντας ως ελέφαντα, «την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και πραξικοπηματική ενέργεια του κ. Αθανασίου να αφαιρέσει το λόγο από ένα βουλευτή γιατί διαφωνούσε με αυτά που έλεγε».
Ο κοινοβουλευτικός υδράργυρος ανέβηκε στα ύψη, όταν ο κ. Ραγκούσης κατήγγειλε επιχείρηση κατατρομοκράτησησης της ελεύθερης έκφρασης, επικαλέστηκε τη φράση του Γεωργίου Παπανδρέου «τρομοκρατήσατε τους τρομοκράτες» και κατέληξε λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, τι σημαίνει σκάνδαλο NOVARTIS και σκάνδαλο κουκουλώματός του.

«Σήμερα η χώρα διοικείται δημοκρατικά», απάντησε ο κ. Τασούλας, λέγοντας πως «με το ζόρι αυτή η Βουλή κόλαση δεν θα γίνει».