Πλεύρης για υγειονομικούς: Εκτός ΕΣΥ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 31 Μαρτίου

Στη δήλωση ότι όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας, προχώρησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Θέση του υπουργού Υγείας και εισήγησή του, ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά δεν θα πρέπει να μένουμε μόνο στο κομμάτι της αναστολής εργασίας, αλλά δε θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ.

Αν η εισήγηση μου γίνει δεκτή, (στον γιατρό) θα απουσιάζει τυπικό προσόν για να παρέχει την υπηρεσία, αν δεν υπάρχει αυτό το τυπικό προσόν, αυτομάτως δεν τίθεται θέμα απόλυσης, θέτει ο ίδιος εαυτόν εκτός ΕΣΥ» εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ.

«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις ) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μαρτίου και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός πέραν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

«Το βασικό στοιχείο του εμβολιασμού είναι να έχεις ολοκληρώσει τον εμβολιασμό σου (πρώτη και δεύτερη δόση). Ο νόμος λέει ότι αν δεν έχεις κάνει την πρώτη και τη δεύτερη δόση μπαίνεις σε αναστολή και δεν έχει αλλάξει» σημείωσε.

«Θα μείνουν σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου και θα γίνει συνολική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα και αν θα γίνει υποχρεωτικός σε μόνιμη βάση ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς», προσέθεσε ο υπουργός Υγείας.