Τ. Θεοδωρικάκος: Ο κρατικός μηχανισμός δεν τα κατάφερε-Μεγάλες ευθύνες στην Αττική Οδό

«Είχαμε μια μεγάλη κακοκαιρία, στην οποία ο κρατικός μηχανισμός δεν τα κατάφερε. Και είχαμε και μια ιδιωτική εταιρεία, την Αττική Οδό, η οποία απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας, ο δρόμος έκλεισε με άναρχο τρόπο και αυτό είχε πάρα πολύ αρνητικές συνέπειες».

Μιλώντας στον «Σκάι» για την κακοκαιρία και την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι «οφείλουμε απέναντι στους πολίτες να μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας» και όσοι ταλαιπωρήθηκαν είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αποζημιωθούν.

«Δεν είδα χτες τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση να λέει για τις ευθύνες της εταιρείας. Είναι κομματική εμπάθεια ή πολιτική αφέλεια;» διερωτήθηκε.

Σχετικά με τις ευθύνες του υπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη, διευκρίνισε πως «εάν η Αττική Οδός έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ότι δε μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο με την κακοκαιρία, είναι βέβαιο ότι ο κ. Στυλιανίδης θα μπορούσε να πάρει άλλες αποφάσεις. Μόνο την Δευτέρα είχαν περάσει 73.000 οχήματα και 6.500 βαριά οχήματα. Η ευθύνη είναι μεγάλη. Καμία Τροχαία δε μπορεί να κλείσει έναν δρόμο, εάν η ιδιωτική εταιρεία διατείνεται ότι μπορεί να τον κρατήσει ανοιχτό»

Οσον αφορά την πρόταση μομφής τη χαρακτήρισε «άσφαιρη» υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει στις επόμενες εκλογές να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».