Βρέθηκε λύση για τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ και την ομιλία Ανδρουλάκη την Κυριακή - Τι αποφασίστηκε

Λύση δόθηκε τελικά στο πρόβλημα που προέκυψε, προσωρινά, με το ζήτημα της παραχώρησης αίθουσας της Βουλής στο Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και έτσι να υπάρξει με αυτό τον τρόπο «παρέμβαση» του Νίκου Ανδρουλάκη στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλε κατά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε νέο αίτημα για συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας την Κυριακή στις 8 το πρωί, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που προέκυψε μετά την άρνηση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, να παραχωρήσει αίθουσα της Βουλής την ώρα που συνεδριάζει η Ολομέλεια για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τασούλας είπε πως, από την στιγμή που το νέο αίτημα είναι για συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ στις 8 πρωί, μία ώρα δηλαδή πριν την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, ο ίδιος επιτρέπει την παραχώρηση αίθουσας του Μεγάρου του Κοινοβουλίου.

Τι προηγήθηκε

Υπενθυμίζεται ότι ένταση δημιουργήθηκε στη Βουλή, λίγο μετά την έναρξη της συζήτησης επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που υπέβαλε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ του ΚΙΝΑΛ και του προέδρου του Κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα.

Αφορμή αποτέλεσε η άρνηση του κ. Τασούλα στο αίτημα που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ να χρησιμοποιήσει την αίθουσα Γερουσίας της Βουλής την Κυριακή για να συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Ανδρουλάκης επεδίωκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της κοινοβουλευτικής απουσίας του από μια τέτοια μάχη, καθώς δεν έχει την ιδιότητα του βουλευτή.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επεδίωκε να μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ την Κυριακή στις 12 μ.μ., πριν τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, με στόχο να υπάρχει και η δική του παρέμβαση στην συζήτηση για την πρόταση μομφής. Η ομιλία αυτή επρόκειτο να γίνει στην μικρή αίθουσα της Βουλής, ωστόσο το προεδρείο της Βουλής δεν έδωσε την έγκρισή του, με αποτέλεσμα να ανακύψει έντονη διαφωνία.