Ν. Ανδρουλάκης: «Ναι» στην πρόταση μομφής - «Όχι» σε εκλογές εν μέσω πανδημίας (Video)

Το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, όμως δεν θα μπει στα εσωκομματικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι προφανές ότι δεν θα παράσχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση. Απεδείχθη ότι η θεωρία του κ. Μητσοτάκη ότι είναι αποτελεσματική κυβέρνηση κατερρίφθη. Θα στηρίξουμε την πρόταση αυτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα εσωκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Open.

«Ψηφίζουμε την πρόταση μομφής, καταδικάζοντας την ανεπάρκεια Μητσοτάκη, αλλά δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ» επανέλαβε. «Ο κ. Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο και δίνει σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

O κ. Ανδρουλάκης επέκρινε επίσης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως αναξιόπιστο, λέγοντας πως πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι δεν ζητά εκλογές λόγω πανδημίας και έσπευσε να αλλάξει γνώμη. «Με 100 πολίτες να πεθαίνουν καθημερινά θεωρώ αδιανόητο και ανήθικο να ζητάς εκλογές» είπε με έμφαση.

Σημείωσε παράλληλα πως εάν υπολόγιζε βάσει του κομματικού του συμφέροντος, θα ήθελε εκλογές αύριο το πρωί. Επέμεινε μάλιστα στην αυτόνομη πορεία του κόμματος, επαναλαμβάνοντας πως όταν προκηρυχθούν εκλογές θα είναι έτοιμο το ΚΙΝΑΛ με μια σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης.

ΝΔ: Πώς συμβιβάζονται το ναι στην πρόταση μομφής και το όχι στις εκλογές

Την πρώτη επίθεση κατά του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, εξαπέλυσε η ΝΔ.

Σχολιάζοντας την δήλωσή του στη συνέντευξη στο Open ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης, αλλά τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, η ΝΔ διαπιστώνει την αντίφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ακούσαμε απόψε τον κ.Ανδρουλάκη, από τη μία να λέει ότι το ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και από την άλλη να υποστηρίζει ότι δεν είναι ώρα τώρα να γίνουν εκλογές. Το πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο μόνο ο ίδιος το ξέρει. Τελικά η αυτόνομη πορεία αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη όταν δεν μένει σύνθημα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη».