Κακοκαιρία «Ελπίς» - Πολιτική Προστασία: Αργία και αύριο σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη - Βίντεο

Στα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε κυβερνητικό επίπεδο αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Στυλιανίδης.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Ο κ. Στυλιανίδης ξεκίνησε εκφράζοντας την απολογία της κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

 

 

Αναφορικά με την επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Αττική Οδό, είπε: «Καταφέραμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να απεγκλωβιστούμε 3.500 συμπολίτες μας από την Αττική οδό και 1.800 αυτοκίνητα. Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα ώστε το συντομότερο να τελειώσει ο απεγκλωβισμός», ανέφερε.

Όπως είπε «είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να μην υπάρχει υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες κάποιος τραυματισμός».

«Να ενημερώσω, ότι μόλις το επιστρέψουν οι καιρικές συνθήκες η Πολιτική Προστασία θα διαθέσει στον ΔΕΔΔΗΕ δύο ελικόπτερα για την καταγραφή των βλαβών», είπε ακόμη.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η σημερινή γενική αργία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται και για αύριο σε Αττική, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων θα ακολουθήσουν μέσα στη μέρα, συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι «αυτή δεν είναι η ώρα των ευθυνών. Ευθύνες υπάρχουν και θα αποδοθούν αλλά εγώ προσωπικά τώρα δεν θα μπω σε αυτήν τη διαδικασία».

«Το συντομότερο δυνατόν θα επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα», είπε ο κ. Στυλιανίδης πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του δίνοντας τον ρόλο στον Λευτέρη Οικονόμου, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

 

Εν τω μεταξύ, διακόσια με τριακόσια άτομα είναι ακόμα εγκλωβισμένα στην Αττική οδό και χίλια αυτοκίνητα έχουν αφεθεί στο δρόμο σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της κυκλοφορίας της Αττικής Οδού Φάνη Παπαδημητρίου στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς γιατί η Αττική οδός συνέχιζε να δέχεται οδηγούς μέσα στον αυτοκινητόδρομο για πέντε ολόκληρες ώρες απάντησε ότι τά περιστατικά στην αρχή ήταν αντιμετώπισιμα προσθέτοντας πως ένας δρόμος δεν κλείνει από μια ιδιωτική έταιρεια αλλά χρειάζεται συνεννόηση με την Τροχαία .