Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου: Αφήστε τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις

Σε μια ηχηρή θεσμική παρέμβαση καλώντας όλους να αφήσουν τη δικαιοσύνη έξω από αντιπαραθέσεις και πολιτικές σκοπιμότητες προέβη σήμερα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου.

Η παρέμβαση της ανωτάτης δικαστικής λειτουργού συμπίπτει χρονικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί εργαλειοποίησης του θεσμού της δικαιοσύνης.

Παρέμβαση που εκτιμάται ότι συνδέεται με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σε δικαστικό επίπεδο με φόντο την πολύκροτη υπόθεση της Νοvartis.

Συγκεκριμένα η κυρία Γεωργίου αναφέρει στη δήλωση της ότι: «Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη. Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες».