Κόντρα Κεραμέως - Φίλη για τα κρούσματα στα σχολεία

Σε σφοδρή σύγκρουση εξελίχθηκε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα κρούσματα στα σχολεία μεταξύ της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη.

Η υπουργός απορρίπτοντας την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το αίτημα της Κουμουνδούρου για κλειστά σχολεία ανέφερε πως εάν υιοθετούσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ τότε 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ελεύθερα προκαλώντας 310.000 εν δυνάμει κρούσματα

«Αυτή την ώρα στα σχολεία γίνεται ο μαζικότερος έλεγχος που έχει γίνει στην πανδημία. Ελέγχονται όλοι. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Βρέθηκαν 31.000 κρούσματα μέχρι χθες το βράδυ, τα οποία απομονώθηκαν διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού. Εσείς κάνατε έκκληση να μην ανοίξουν τα σχολεία.
Αν σας είχαμε ακούσει αυτά τα 31.000 άτομα θα κυκλοφορούσαν ανέμελα χωρίς να είχαν ιδέα. Θα είχαν δει δέκα άτομα τουλάχιστον. 310.000 εν δυνάμει κρούσματα και όλα αυτά ως απόρροια της έκκλησής σας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Φίλης υποστήριξε πως όσο τα σχολεία ήταν κλειστά το ποσοστό μαθητών και εφήβων στα γενικά κρούσματα ήταν 14% ενώ με ανοικτά τα σχολεία ανέβηκε στο 24%. Παράλληλα, ανέφερε ότι τα 6.000 κρούσματα που προέκυψαν την Πέμπτη είναι από τη Δευτέρα στα σχολεία και αυτό αναδεικνύει την ευθύνη της κυβέρνησης που επέλεξε την «ανοσία της αγέλης».

Απαντώντας η κυρία Κεραμέως είπε: «Είναι πρωτοφανές αυτό που λέτε. Όλοι την ίδια μέρα νόσησαν κε Φίλη; Η θετικότητα στα παιδιά είναι μόλις στο 1,4%. Από εκεί που δεν ελεγχόταν κανείς τώρα ελέγχονται οι πάντες. Ο ΣΥΡΙΖΑ -όχι εσείς προσωπικά- συνεχίζει να κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές.
Έχετε κάνει ό,τι μπορείτε για να εμποδίσετε την ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης. Όλοι , εκτός από εσάς , έχουν χαρεί με την επιστροφή στην κανονική λειτουργία».