Οικονόμου για επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη

«Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την επίθεση τραμπούκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι βιαιοπράγησαν την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος, σε βάρος και φοιτητών. Βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, σε χώρους έρευνας και διδασκαλίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανένα απολύτως λόγο» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, μέσα σε αίθουσα του πανεπιστημίου, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Σημειώνει ότι «οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη» και προσθέτει ότι  «η κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ασφάλειας της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το έχουμε αποδείξει με πράξεις και θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις στην κατεύθυνση αυτή».

Δ. Μπουραντώνης: Η νέα αυτή άσκηση βίας τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοιχτού, δημοκρατικού, δημόσιου Πανεπιστημίου

«Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Καταδικάζουμε απερίφραστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση βίας, που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοιχτού, δημοκρατικού, δημόσιου Πανεπιστημίου. Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου ενημέρωσαν αμέσως τις αρμόδιες αρχές και ζητούν τον εντοπισμό των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Δημήτρης Μπουραντώνης, σχετικά με το τελευταίο συμβάν βιαιοπραγίας κατά καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ). Πρόσθεσε δε, πως τα παραπάνω αποτελούνε δήλωση και του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Σήμερα το μεσημέρι μια ομάδα 15 ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά, περιέγραψε ο κ. Μπουραντώνης, εισέβαλε «με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και ξυλοκόπησε καθηγητή την ώρα που παρέδιδε μάθημα, παρουσία φοιτητών και φοιτητριών που το παρακολουθούσαν».