Νταβίντ Σασόλι: Συλληπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο

Πλήθος μηνυμάτων από όλο τον κόσμο για τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 65 ετών.

 

Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας αλλά και πρόσωπα από την ευρωπαϊκή πολιτική εκφράζουν τη λύπη και τη βαθιά οδύνη τους.

Μητσοτάκης: Θρηνούμε τον αξιόλογο Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο

«Συγκλονισμένος και λυπημένος» από τον ξαφνικό θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με σχόλιό του στο twitter.

«Το όραμά του για την Ευρώπη ως φάρο ειρήνης και δημοκρατίας στον κόσμο θα λάμψει ως διαρκής κληρονομιά. Θρηνούμε αυτόν τον αξιόλογο Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Σακελλαροπούλου: Βαθιά θλίψη για τον θάνατο ενός αφοσιωμένου Ευρωπαίου

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρεται στον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

«Με βαθιά θλίψη άκουσα τα νέα για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ενός αφοσιωμένου Ευρωπαίου, που έχει προσφέρει πολλά τόσο στη χώρα του όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα μας λείψει πολύ», σημειώνει η κ. Σακελλαροπούλου.

Τσίπρας: Τρομερή απώλεια για την Ευρώπη
Την οδύνη του για την απώλεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι εξέφρασε με μήνυμά του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για «τρομερή απώλεια» και τόνισε πως ήταν «φίλος της Ελλάδας» με «προοδευτικό όραμα για την κοινωνική Ευρώπη».

Ανδρουλάκης: Η Ευρώπη χάνει έναν γενναίο υπέρμαχο των αξιών της

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε συγκλονισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.
Ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε πώς «η Ευρώπη χάνει έναν γενναίο υπέρμαχο των αξιών της, που τίμησε με την παρουσία του τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Πάντα στο πλευρό της πατρίδας μας, έδωσε αγώνα για την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια των λαών της Ευρώπης», υπογράμμισε ο πρόεδ