Η απάντηση Μπακογιάννη στην κριτική για την εκδήλωση με τον Ρουβά: «Ας μείνουν μίζερα κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους»

Τη δική του απάντηση δίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στις επικρίσεις για το κόστος της εκδήλωσης που έχει προγραμματιστεί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετά τις αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για τον στολισμό και τη συναυλία του τραγουδιστή Σάκη Ρουβά, τονίζοντας ότι το κόστος «δεν απέχει από όλα τα προηγούμενα χρόνια».

«Μακάρι να πετύχει η γιορτή γιατί με την πανδημία ο κόσμος έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη για λίγο χαμόγελο στην αλλαγή του χρόνου. Κι ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους», δηλώνει ο κ.Μπακογιάννης, απαντώντας στην κριτική, με ανάρτηση στο Facebook.

Στο μεταξύ, ενημερωτική ανακοίνωση – απάντηση εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων αναφορικά με το κόστος της εκδήλωσης για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η κεντρική εορταστική εκδήλωση για την αλλαγή του έτους έχει όλα τα τελευταία χρόνια έναν σταθερό προϋπολογισμό που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 190 χιλιάδες ευρώ».

Αναλυτικά η ανάρτησή του Κώστα Μπακογιάννη στο Facebook:

«Οι διαμαρτυρίες για τον στολισμό της Αθήνας και το κόστος της Πρωτοχρονιάτικης γιορτής είναι κάτι σαν τα κάλαντα. Έθιμο των ημερών. Κάθε χρόνο τα ίδια. Σε κριτική δεν αντέχουν. Απάντηση άλλη δεν αξίζουν. Άλλωστε η Τεχνόπολη τα είπε όλα, το κόστος δεν απέχει από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι το άχαρο μέρος του σκηνικού. Μακάρι να πετύχει η γιορτή γιατί με την πανδημία ο κόσμος έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη για λίγο χαμόγελο στην αλλαγή του χρόνου. Κι ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους. Χρόνια πολλά σε όλους. Φυσικά και σε εκείνους. Όλες οι μπάλες στολίζουν το δέντρο…. Καλά Χριστούγεννα!»