Live οι ανακοινώσεις Πλεύρη - Οικονόμου - Τα νέα μέτρα για τώρα & μετά τις γιορτές

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ειδικότερα για την ανάσχεση της διασποράς της υπέρ-μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον, ανακοινώνουν αυτήν την ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η μετάλλαξη «Όμικρον» και ο κίνδυνος εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων τις μέρες των εορτών λόγω των μεγάλων συναθροίσεων, οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να λάβει νέα μέτρα, κατόπιν των εισηγήσεων που έκανε χθες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Τα μέτρα οριστικοποιήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρακολουθείστε τις ανακοινώσεις σε ζωντανή αναμετάδοση:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε ήδη από χθες λίγο μετά τις 18:00 το PolitisOnline στα νέα μέτρα  περιλαμβάνονται η ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και διπλής χειρουρικής μάσκας ή μάσκας ΚΝ-95, (υψηλής προστασίας) στα ΜΜΜ και στα  Super Market.

 

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του PolitisOnline: Έκτακτα μέτρα: Μάσκα παντού, KN-95 σε Super Market & ΜΜΜ – Αναβάλλονται οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις