Κρίσιμη η διεύρυνση του testing στην παρούσα φάση - Τις επόμενες ώρες οι ανακοινώσεις των μέτρων για τις γιορτές

Μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί το πλαίσιο της διεύρυνσης των μέτρων, για τις γιορτές, όπως ανέφερε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε, προϊδεάζοντας, ότι η Όμικρον είναι εδώ και ότι όλες οι χώρες προσαρμόζουν τη στρατηγική τους.

«Το επόμενο διάστημα θα αποσαφηνιστεί ο τρόπος για το πώς θα λειτουργήσουμε τις γιορτές. Βασικές αλλαγές δεν θα υπάρξουν», ανέφερε ο κ. Οικονόμου ερωτώμενος για το πλαίσιο των γιορτών και το τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση.

Σε ερώτηση σχετικά με το αυξημένο testing το σενάριο που μοιάζει πιο πιθανό τις τελευταίες ώρες ο κ. Οικονόμου εξήγησε: «Το testing είναι μια επιλογή που θα βοηθήσει σε όλο το επόμενο διάστημα», όπως αρκέστηκε να πει, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα γίνουν σε λίγες ώρες σήμερα Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 και ζητώντας λίγο ακόμα υπομονή.

Ξεκαθάρισε ότι η αγορά, τα εστιατόρια, η διασκέδαση θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στη σκέψη τους ένα lockdown και ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε καθολικά μέτρα και θα κάνει τα πάντα για να μην πάει η χώρα προς τα εκεί. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση για να αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές και για νέα μέτρα τύπου lockdown.

 

Διαβάστε ακόμα: Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς μόνο με rapid test για όλους σε κλειστούς χώρους – Τι ανακοινώνεται σήμερα