Σταϊκούρας για προϋπολογισμό: Πολλά, επαρκή και αποτελεσματικά τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε παρέμβασή του στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού 2022 στη Βουλή, τόνισε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ήταν πολλά, επαρκή, και αποτελεσματικά, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως για τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα,

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Χάρη Καστανίδη, ότι 15 χώρες της ΕΕ κάλυψαν τις απώλειες λόγω πανδημίας εντός του 2021, ενώ η Ελλάδα κάλυψε το 69% αυτών, ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίδοση μεταξύ των χωρών του μεσογειακού νότου, μπροστά από Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Μάλτα και Ιταλία.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε μάλιστα ότι εμείς δώσαμε έμφαση και αλλού, δηλαδή δώσαμε πόρους στη απασχόληση και διατήρηση θέσεων απασχόλησης, ενώ κατέθεσε πίνακα ότι τα μέτρα που δώσαμε πιάσανε τόπο και είχαμε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση της ανεργίας στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο κ. Καστανίδης παρατήρησε επίσης, ότι θα πρέπει να ξαναγίνει συζήτηση για το θέμα της ανεργίας με βάση και τα στοιχεία του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2021.