Νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης - Σαρωτική νίκη με 67,90% έναντι 32,01 % στο 95,07%

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο νέος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, καθώς σαρωτική νίκη δείχνουν τα αποτελέσματα του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Στο 95,07% των ψηφισάντων η διαφορά είναι στο 67,90% (132.309 ψήφοι) – υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη έναντι 32,01% (62.537 ψήφους ) του Γιώργου Παπανδρέου.

Στην Αττική, στο 63,99% των ψηφισάντων η διαφορά είναι 64,47% (24.242 ψήφοι) -35,53% (13.361 ψήφοι) υπέρ Ανδρουλάκη πάντα.

Σαρωτική η επικράτηση νίκη Ανδρουλάκη και στη Βόρεια Ελλάδα καθώς η διαφορά με τον Γ. Παπανδρέου ξεπερνά το 40%.

Συγκεκριμένα, με την ενσωμάτωση στο 98,07% στη Βόρεια Ελλάδα, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε 71,04% (37.864 ψήφοι) απέναντι στο 28,96% (15.436 ψήφοι) του Γιώργου Παπανδρέου.

Στα νησιά στο 93,30% των ψηφισάντων ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι μπροστά με ποσοστό 75,06% (23.054) έναντι 24,94% (7.762) του Γιώργου Παπανδρέου.

Στην Κρήτη στο 88,61% της ενσωμάτωσης, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επικρατεί με 75,83% (15.836) έναντι 24,17% (5.047) του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο 88,41% των ψηφισάντων στη Κεντρική Ελλάδα ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συγκέντρωσε 64,58% (32.740) έναντι 35,42% (17.958) του Γιώργου Παπανδρέου.

Οι κάλπες έκλεισαν με μισή ώρα καθυστέρηση καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ ικανοποιητική και αυτή την Κυριακή, καθώς ψήφισαν τελικά συνολικά 206.126.

Ο Γ. Παπανδρέου τηλεφώνησε λίγο μετά τις 8 στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί. «Κάναμε έναν καλό αγώνα» του είπε, σύμφωνα με πληροφορίες. «Με ενότητα θα μεγαλώσουμε το κόμμα και την παράταξη. Πρόεδρε, θα τα κάνουμε όλα όπως πρέπει» φέρεται να απάντησε στον Γ. Παπανδρέου ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης.

Η πρώτη δήλωση Παπανδρέoυ μετά τη νίκη Ανδρουλάκη: «Θα συνεχίσω τον αγώνα  για να γίνει η παράταξή μας κίνημα εξουσίας»

Την επιθυμία του να συνεχίσει, όπως αναφέρει, «τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες», εξέφρασε σε δήλωση του ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά και την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Από το ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου στην οδό Πειραιώς, όπου παρακολουθούσε τη ροή των αποτελεσμάτων, ο πρώην πρωθυπουργός σε δήλωσή του λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Νίκο Ανδρουλάκη και τόνισε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει τον αγώνα για να γίνει η παράταξή κίνημα εξουσίας.

Αναλυτικά, στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε τα εξής:

«Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη.

Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας.

Έχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία.

Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών.

Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά.

Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους με στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια.

Και θα μου επιτρέψετε, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη».

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Ανδρουλάκη – Tου πρότεινε να συναντηθούν

Στον Νίκο Ανδρουλάκη, τον νικητή των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τηλεφώνησε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να τον συγχαρεί για την εκλογή του ως νέου προέδρου.

Στο τηλεφώνημά του προς τον νέο επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ο πρωθυπουργός εκτός από τα συγχαρητήρια για τη νίκη του, σύμφωνα με πληροφορίες, του ζήτησε να έχουν συνάντηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι ο νέος πλέον πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δέχθηκε νωρίτερα τα τηλεφωνικά συγχαρητήρια του αντιπάλου του στον β΄γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου, o οποίος μάλιστα έστειλε μήνυμα, για «μεγάλο ΠΑΣΟΚ», μέσω ανάρτησης του στο Twitter.

Τα συγχαρητήρια από τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ

Παράλληλα, οι συνυποψήφιοι του Νίκου Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο των εκλογών, έσπευσαν να τον συγχαρούν για τη νίκη του.

Συγχαρητήρια του Α. Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής: «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Λοβέρδος.

Το μήνυμα του Παύλου Γερουλάνου στον Νίκο Ανδρουλάκη

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη. Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης.

Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους», ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

Ο Παύλος Χρηστίδης συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Παύλος Χρηστίδης επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την νίκη του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής.