Έκλεισαν οι κάλπες του β' γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ με ρεκόρ συμμετοχής - Αρχίζει η ροή των αποτελεσμάτων

Με μεγάλη παρουσία ψηφοφόρων και αυτή την Κυριακή ολοκληρώθηκαν στις 7 και μισή το απόγευμα της Κυριακής οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής,  με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου να δίνουν «μάχη» για την ηγεσία του κόμματος.

Παρά τις μεμονωμένες  εντάσεις που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, η διαδικασία κύλησε ομαλά και στις κάλπες προσήλθαν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα περισσότεροι από 206.000 πολίτες. Πρόκειται για το 76% όσων πήγαν την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας το 73% που είχε σημειωθεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2017. Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 206.196, εκ των οποίων οι 204.662 ήταν στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό.

Η ροή των αποτελεσμάτων αναμένεται να είναι πιο γρήγορη σε σχέση με εκείνη της περασμένης Κυριακής, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων είναι για δύο υποψηφίους και όχι για έξι. Επίσης, μεμονωμένα εκλογικά τμήματα θα δώσουν γρήγορα αποτελέσματα, αλλά μία πρώτη σαφής εικόνα υπολογίζεται ότι θα υπάρχει μετά τις 9.οο μ.μ.

Οι δηλώσεις Ανδρουλάκη – Παπανδρέου

Στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου προσήλθε ο Νίκος Ανδρουλάκης, λίγο πριν τις 11: 30, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ένας εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μίλησε με τους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα, ενώ όπως είπε η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλου. Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε μια καθαρή εντολή για να«ξανακάνουμε ισχυρή και ζωντανή τη παράταξη».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενεών ενώνονται.
Ζητώ μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες, όπως έγινε και την προηγούμενη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε, όλοι μαζί, ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής στη Νίκαια ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ . Παπανδρέου έφτασε στο εκλογικό τμήμα που λειτουργεί στο Δημαρχείο της Νίκαιας (Παναγή Τσαλδάρη 10) και ψήφισε για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Μετά την ψηφοφορία, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στους δημοσιογράφους, αναφέροντας πως «Την περασμένη Κυριακή με τη μεγάλη συμμετοχή στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια παράταξη μεγάλη, δημοκρατική και ευεργετική για τον τόπο».

«Σήμερα, όλοι οι Δημοκράτες στις κάλπες καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη Βουλή για μια ισχυρή Ελλάδα, και μια κοινωνία δίκαιη και πράσινη. Αύριο έχουμε πολλή δουλειά. Έχουμε νέους αγώνες. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την Ελλάδα της προκοπής, της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς», προσέθεσε.