Μαζική προσέλευση στις κάλπες για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ - Μισή ώρα παράταση στην ψηφοφορία

To ΚΙΝΑΛ εκλέγει σήμερα νέο αρχηγό και πριν από λίγη ώρα η προσέλευση για τη «μάχη» μεταξύ Ανδρουλάκη και Παπανδρέου ξεπέρασε το ποσοστό συμμετοχής που είχε καταγραφεί στη δεύτερη Κυριακή της εκλογής του 2017.

Παράταση 30 λεπτών δόθηκε στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, με τις κάλπες να κλείνουν τελικά στις 7:30

Η απόφαση για παράταση ελήφθη καθώς σε πολλές περιοχές οι πολίτες δεν έχουν προλάβει να ψηφίσουν λόγω καθυστερημένης προσέλευσης, όπως έγινε γνωστό.

Η προσέλευση του κόσμου είναι πολύ ικανοποιητική και αυτή την Κυριακή . Σημειώνεται πως μέχρι τις 6:30 το απόγευμα είχαν ψηφίσει περίπου 197.000, με την διαδικασία να εξελίσσεται κανονικά, με ελάχιστα και μεμονωμένα προβλήματα σε ορισμένες περιοχές. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 18:00 η ροή ψηφοφόρων είχε ξεπεράσει τις 191.000. Έως τη μία το μεσημέρι, στα εκλογικά τμήματα προσήλθαν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα πάνω από 110.000 ψηφοφόροι.

Οι δύο υποψήφιοι, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου, ψήφισαν λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο μεν πρώτος στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, ο δε δεύτερος στο δημαρχείο της Νίκαιας.

Οι δηλώσεις Ανδρουλάκη – Παπανδρέου

Στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου προσήλθε ο Νίκος Ανδρουλάκης, λίγο πριν τις 11: 30, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ένας εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μίλησε με τους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα, ενώ όπως είπε η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλου. Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε μια καθαρή εντολή για να«ξανακάνουμε ισχυρή και ζωντανή τη παράταξη».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενεών ενώνονται.
Ζητώ μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες, όπως έγινε και την προηγούμενη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε, όλοι μαζί, ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής στη Νίκαια ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ . Παπανδρέου έφτασε στο εκλογικό τμήμα που λειτουργεί στο Δημαρχείο της Νίκαιας (Παναγή Τσαλδάρη 10) και ψήφισε για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Μετά την ψηφοφορία, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στους δημοσιογράφους, αναφέροντας πως «Την περασμένη Κυριακή με τη μεγάλη συμμετοχή στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια παράταξη μεγάλη, δημοκρατική και ευεργετική για τον τόπο».

«Σήμερα, όλοι οι Δημοκράτες στις κάλπες καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη Βουλή για μια ισχυρή Ελλάδα, και μια κοινωνία δίκαιη και πράσινη. Αύριο έχουμε πολλή δουλειά. Έχουμε νέους αγώνες. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την Ελλάδα της προκοπής, της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς», προσέθεσε.

Τα αποτελέσματα του α’ γύρου

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του α’ γύρου, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 99.120 ψήφους και ποσοστό 36,88%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε 75.183 ψήφους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 27,97%. Συνολικά ψήφισαν 270.706 πολίτες.

Τα ποσοστά διαμορφώθηκαν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης: 36.88% – 99.120 ψήφοι
Γιώργος Παπανδρέου: 27.97% – 75.183 ψήφοι
Ανδρέας Λοβέρδος: 25.98% – 69.827 ψήφοι
Παύλος Χρηστίδης: 3.25% – 8.733 ψήφοι
Παύλος Γερουλάνος: 2.99% – 8.027 ψήφοι
Χάρης Καστανίδης: 2,94% – 7.908 ψήφοι