«Το 2022 θα είναι μια εξαιρετικά καλή οικονομική χρονιά - Ίσως η καλύτερη που έχουμε ζήσει», δηλώνει ο Α. Γεωργιάδης

Στην αισιόδοξη εκτίμηση ότι «το 2022 θα είναι μια εξαιρετικά καλή οικονομική χρονιά και ίσως η καλύτερη που έχουμε ζήσει. Έχουμε την μεγαλύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα λειτουργούν και οι επιχειρήσεις προχωρούν», προχώρησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε για την ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) με τίτλο: «Πανδημία: Υγεία, Κοινωνική Ανάπτυξη και Οικονομία. Μετά την καταιγίδα τι;».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνοντας ότι έγινε η μεταβίβαση στον επενδυτή, για να επισημάνει πως «δεν υπάρχει ούτε μια εκκρεμότητα του παρελθόντος που να μην έχει ξεκολλήσει μέσα σε αυτά τα δυόμιση χρόνια».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφέρθηκε στα στοιχεία αλλά και στην εκτίμηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας για την ανάπτυξη της ελληνικής Οικονομίας, σημειώνοντας πως «αναθεωρεί την πρόβλεψή της στο 8,5%». Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε επίσης, πως το θετικό κλίμα που υπάρχει αποτελεί επιτυχία του ελληνικού λαού, ενώ αναφέρθηκε στις θετικές εντυπώσεις του διεθνούς Τύπου αλλά και της Γερμανίας για την ελληνική οικονομία.

«Ότι θα ζούσαμε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να λέει στο γερμανικό Κοινοβούλιο προς τον γερμανικό λαό και τους βουλευτές, ότι έχει έρθει η ώρα να μιμηθούμε την Ελλάδα, αλλά και το πώς η Ελλάδα κατάφερε να συνδυάσει υψηλή ανάπτυξη με χαμηλό πληθωρισμό. Αν σας το έλεγα εγώ πριν μερικά χρόνια αυτό, τι θα μου λέγατε;» σημείωσε ο υπουργός

Μιλώντας, τέλος,  για τον ρόλο της Θεσσαλίας στο επενδυτικό τοπίο, είπε πως η Θεσσαλία πρωταγωνιστεί στις επενδύσεις, και εξέφρασε την στήριξή του στις επιλογές και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.