Παπανδρέου μετά την κατακραυγή στο ΚΙΝΑΛ για τις καταγγελίες περί νοθείας: «Oυδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα»

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου στην ΕΔΕΚΑΠ, δια της οποίας προχώρησε σε καταγγελία για ευρήματα που παραπέμπουν σε νοθεία στις εσωκομματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι «δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο» και πως «ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Γιώργου Παπανδρέου, το βράδυ της Πέμπτης, αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο.

Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπως όφειλε, έπραξε το αυτονόητο για την Παράταξη και το σεβασμό των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας και με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου είχε στείλει επιστολή στην ΕΔΕΚΑΠ, στην οποία ανέφερε ότι « Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο».

«Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζητώ από την Επιτροπή σας, ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο, να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε, εκτός των άλλων, να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής», σημείωνε επίσης ο κ. Παπανδρέου στην επιστολή του.