Η απάντηση Ανδρουλάκη στο «άκαπνος» του Γ. Παπανδρέου - Και ο Ανδρέας έβαλε δίπλα του «άκαπνους» κι έκανε την παράταξη ισχυρή

Τη δική του απάντηση έδωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στον χαρακτηρισμό «άκαπνος» που του απέδωσε νωρίτερα σήμερα ο συνυποψήφιός του, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ σε τηλεοπτική εμφάνισή του στο ACTION24 το βράδυ της Τετάρτης, λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στο Mega, είπε αρχικά σε χιουμοριστικό τόνο: «Πράγματι είμαι άκαπνος διότι έχω κόψει το τσιγάρο εδώ και πολλά χρόνια». Επί της ουσίας συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου στην πρώτη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε δίπλα του ανθρώπους «άκαπνους», χωρίς προηγούμενη εξουσία και έκανε ένα μεγάλο κίνημα και μια παράταξη ισχυρή.

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε επίσης και στην αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου ότι δεν είναι γνωστές οι θέσεις του. «Οι θέσεις μου είναι γνωστές. Έχω λάβει εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους πολιτών. Αν δεν γνωρίζουν τις θέσεις μου τότε πάει να πει ότι είμαι μάγος», τόνισε. Όσο για την αιχμή Παπανδρέου ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει πάρτι απάντησε ότι «ο Μητσοτάκης κάνει πάρτι γιατί έχει απέναντι του τον Τσίπρα. Το πάρτι όμως τελειώνει την Κυριακή. Θα γίνουμε πρωταγωνιστές».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να μπει σε πεδίο αντιπαράθεσης με κανέναν σύντροφο του, λέγοντας ότι αυτές οι πρακτικές στο παρελθόν πλήγωσαν την παράταξη. «Η ενότητα για εμένα είναι για εμένα μια μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε πίσω της η Φώφη Γεννηματά και θα την διατηρήσω ως κόρη οφθαλμού», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν διεκδικώ ένα μικρό κόμμα του κέντρου, το κόμμα μας είναι ένα μεγάλο κεντροαριστερό με στρατηγικό σχέδιο. Φιλοδοξώ σε μια μεγάλη παράταξη δημοκρατική, με πρόγραμμα προοδευτικό, ρεαλιστικό, συνεπές, χωρίς λαϊκισμούς και δημαγωγία», σημείωσε παράλληλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Mega το βράδυ της Τετάρτης και απαντώντας στην παρατήρηση ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μακρά θητεία ως ευρωβουλευτής, απάντησε ότι «στην Ευρωβουλή μπορεί να κάνεις ωραίες συζητήσεις, αλλά…είναι άκαπνος και αυτό είναι ένα μειονέκτημα -και δεν είναι το μόνο».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου επανήλθε στο ζήτημα της εξωκοινοβουλευτικής ιδιότητας Ανδρουλάκη, σημειώνοντας ότι «αν δεν είναι ο αρχηγός του κόμματος στη Βουλή είναι πρόβλημα. Θα βάλει αντικαταστάτη, δεν θα είναι ο ίδιος» και αναφέροντας ότι στις κοινοβουλευτικές μάχες που έρχονται θα κάνουν «πάρτι» Μητσοτάκης και Τσίπρας.