Ένταση στην Eξεταστική Eπιτροπή για τη διαφημιστική δαπάνη για τον κορωνοϊό

Αντιδράσεις στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες στην υπόθεση της διαφημιστικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό και τις δημοσκοπήσεις πυροδότησε η εξέταση του Προέδρου της Επιτροπής Παραλαβής εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης του έργου για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», Ιορδάνη Γιαμουρίδη.

Οι απαντήσεις του δεν ικανοποίησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Τσίπρα με συνέπεια εκείνος να τον αποκαλέσει «καντίνα».

«Όταν εμείς καταθέσαμε τον κατάλογο μαρτύρων, ο κ. Μαρκόπουλος μας εγκάλεσε ότι μόνο την καντίνα δεν είχαμε καλέσει. Φαίνεται ότι τελικά όμως, σήμερα καλέσαμε την καντίνα» ,είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα της ΝΔ.

«Είναι προσβολή, να ανακαλέσει άμεσα» είπε ο Γιάννης Ανδριανός, ενώ για «ντροπή» έκανε λόγο ο Βασίλης Σπανάκης. «Εδώ υπάρχει σαφέστατη μομφή, η οποία χαρακτηρίζει τη δημοσιοϋπαλληλία. Έχετε και βαρύ όνομα κύριε Τσίπρα. Να είστε πιο προσεκτικός. Να ανακαλέσετε τη φράση», ανέφερε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

«Ο όρος καντίνα υπάρχει στα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης, στην αναφορά του κ. Μαρκόπουλου. Το ποιος αποκάλεσε καντίνα υψηλόβαθμους υπαλλήλους το χρεώνεται η πλειοψηφία», αντέτεινε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Προσωπικά σέβομαι και τιμώ όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Με αυτά που ακούμε όμως περί αναρμοδιότητας φαίνεται πως η συγκεκριμένη επιτροπή βρίσκεται πιο κοντά στην καντίνα από ό,τι στην αναθέτουσα αρχή».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ζητήθηκε από τη ΝΔ να προσκομιστούν από τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρομάνο τα στοιχεία ελέγχου για vox pop,common view και bridging Europe, καθώς και να προσκομιστούν τα στοιχεία παρουσίας στα ΜΜΕ των ΑΝΕΛ κατά τη συγκυβέρνηση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με τα δυο μεγαλύτερα από αυτό το κόμμα κόμματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.