Τσίπρας: «Ο αυταρχισμός είναι το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας» (Video)

«Ο αυταρχισμός κύριε Μητσοτάκη, είναι το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας», είπε κλείνοντας την ομιλία – παρέμβαση, που έκανε  για την απόφαση της κυβέρνησης να θεσπίσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών και την επιβολή υψηλού μηνιαίου προστίμου στους αρνητές,  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας. 

Από το βήμα της Βουλής ο κος Τσίπρας, έδωσε τη δική του απάντηση στο θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για τις πολίτες άνω των 60 ετών, τονίζοντας ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ, μένει σταθερά εκτός πλάνου για την κυβέρνηση, που έρχεται τώρα, όπως είπε και δηλώνει πως με το πρόστιμα σε ηλικιωμένους, που ίσως επιμείνουν στην άρνησή τους, να εμβολιαστούν, θα ενισχυθεί.

Το υποχρεωτικό εμβόλιο είναι οικονομικός εκβιασμός για τους αδύναμους και δικαίωμα εξαγοράς για όσους έχουν, συμπλήρωσε επ’ αυτού, ο κος Τσίπρας.

Κατηγόρησε δε, ευθέως την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε «απόλυτη σύγχυση» και «ενδεχομένως σε πανικό».

Ξεκινώντας την ομιλία του και απαντώντας στα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως η χθεσινή απόφαση και ο αιφνιδιαστικός τρόπος, με τον οποίο ανακοινώθηκε, δείχνει πως «σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, πρωτοφανούς κρίσης και ανασφάλειας», ο πρωθυπουργός εμφανίζεται «με αυταρέσκεια» και υποστηρίζει ότι «σώζουν ζωές».

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, για την τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό πολιτών άνω των 60 ετών και το πρόστιμο των 100 ευρώ κάθε μήνα:

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.,  αναφέρθηκε για ακόμα μία φόρα στο «αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατομμύριο», ενώ επισήμανε πως σχεδόν 150 άνθρωποι χθες και σήμερα βρίσκονται «πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ» και «δεν έχουμε καν εικόνα αν έχουν κάποιες ελπίδες να σωθεί η ζωή τους».

«Αυτή είναι η τραγωδία. Και πάνω σ’ αυτήν εσείς παίρνετε μια θέση και για άλλη μια φορά κουνάτε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση», είπε μεταξύ άλλων στα 30 λεπτά της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., απευθύνοντας στον πρωθυπουργό την ερώτηση, εάν αλήθεια  είναι «ικανοποιημένοι» και αν τα έκαναν όλα καλά».

«Είστε σε απόλυτη σύγχυση. Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό κάτι που αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη,  να «σοβαρευτούν» και να «συνέλθουν».

Η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα:

Δευτερολογία: Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι βρίσκεστε σε πανικό και αλλάζετε άποψη από τη μια μέρα στην άλλη» απάντησε στον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας ότι «αυτό που ξορκίζατε ως αντισυνταγματικό, έρχεστε να το επιβάλλετε».

Αναφέρθηκε, δε, και πάλι στον υπουργό Υγείας υποστηρίζοντας ότι «τώρα καμαρώνει», ενώ «γνωρίζουμε την πολιτική του μήτρα και τις ανορθολογικές του απόψεις για τα εμβόλια».

Η τριτολογία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό γιατί τώρα τους αποκαλεί «ψεύτες» όλους, κατηγορώντας τον ότι είναι αυτός ο «αυτουργός αυτής τη τραγωδίας».

«Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει. Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τείχος ανόσιας που θα έπρεπε να στήσουμε απέναντι στην πανδημία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, επιρρίπτοντας τις ευθύνες «προσωπικά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι καλλιέργησε από την πρώτη στιγμή «κλίμα αναξιοπιστίας».