ΣΥΡΙΖΑ για υποχρεωτικότητα & πρόστιμο: «Αποτυχημένος πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του, για την επιβολή μηνιαίου προστίμου 100 ευρώ σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών, δεν σπεύσουν να εμβολιαστούν έως τις 16 Ιανουαρίου 2022, καθώς ο εμβολιασμός αυτής της ηλικιακής κατηγορίας πολιτών, καθίσταται πλέον υποχρεωτικός, σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις, που έκανε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, στις 11:00 κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του. Το γεγονός καταδεικνύει πως θα καταψηφίσει το μέτρο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρει, ότι «ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες».

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λάρισας: Η Κυβέρνηση να αναστείλει την Ελάχιστη Βάση  Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια - larissanet.gr

Μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης – Δεν εφαρμόζονται σε καμία άλλη χώρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κατηγορεί ευθέως τον κ. Μητσοτάκη ότι «αυτή τη φορά στοχοποιεί του άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί», όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: «Αποτυχημένος πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης».