Πρωτοβουλία Ν.Ανδρουλάκη για ονοματοδοσία αίθουσας Α.Παπανδρέου στο ευρωκοινοβούλιο

Αποδεκτή έγινε απο το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή και υποψήφιου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη για την ονοματοδοσία αίθουσας στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τον όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει ήδη από το 2018, η οποία ωστόσο είχε διακοπεί λόγω των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών και ακολούθως εξαιτίας της πανδημίας, ο κ. Ανδρουλάκης, μαζί με την Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, κατέθεσαν εκ νέου το αίτημα να ονομαστεί μία αίθουσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το όνομα του μεγάλου Έλληνα πολιτικού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της LiFO, το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συνεδρίασή του στις 22 Νοεμβρίου αποδέχθηκε το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη και της Σοσιαλιστικής Ομάδας και αποφάσισε να δώσει το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου στην αίθουσα WEISS N1.2 στο κτίριό του στο Στρασβούργο, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την αίθουσα της Ολομέλειας.

«Μετά από προσπάθεια τριών ετών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά τον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος ήταν ένας από του σημαντικότερους Προοδευτικούς ηγέτες της σύγχρονης Ευρώπης και αγωνίστηκε για την ενίσχυση της δημοκρατίας, την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εν τω μεταξύ, απόψε στο πλαίσιο της προεκλογικής του δραστηριότητας ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει προγραμματισμένη ομιλία στον Πύργο.