Πλεύρης: Δεν έχουμε τους εμβολιασμούς που θέλουμε

«Στην πίεση του κύματος δεν έχουμε τους εμβολιασμούς που θέλουμε» παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εκφράζοντας ανησυχία για τη μη καταγραφή ενδιαφέροντος εμβολιασμού στις ηλικίες 60 plus, που ανέρχονται στις 570.000.

Αντιθέτως τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, σύμφωνα με συνομιλία που είχε ο υπουργός με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, παρακίνησαν το ενδιαφέρον των νέων, που νιώθει την ασφυκτική πίεση λόγω των αποκλεισμών και εκεί καταγράφεται αύξηση της προσέλευσης.

Σύμφωνα με τον κ Πλεύρη, το θετικό σενάριο για τα κρούσματα θέλει την κορύφωση στην πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου και μετά την αποκλιμάκωση και το κακό βλέπει το πικ μετά τα Χριστούγεννα.

«Υπάρχει σταθεροποίηση στις περιφέρειες που απασχολούν. Στη Θεσσαλία μπορούμε να μιλάμε για πτώση. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σταθεροποίηση» είπε ο υπουργός Υγείας, ενώ χαρακτήρισε ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Αθήνα με τα επιπλέον 300 κρούσματα παράγει λιγότερες ΜΕΘ από ο,τι στη Θεσσαλονίκη γιατί είναι περισσότεροι οι εμβολιασμένοι.

«Λοκντάουν δεν θα γίνει για επιστημονικού λόγους, καθώς αφού το 73% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί δεν κινδυνεύει με βαριά νόσηση, είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι ούτε στην επιτροπή εμπειρογνωμώνων καταγράφεται τάση εισήγησης για γενικό απαγορευτικό.