Την Ραλλία Χρηστίδου εγκαλεί το γρ. Τύπου του πρωθυπουργού στο Μαξίμου για Fake Tweet

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, μετά από ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλίας Χρηστίδου, στην οποία εμφάνιζε, ως χθεσινή, την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μέτσοβο, που είχε γίνει το 2019. Όπως αποδείχθηκε ήταν μία fake ανάρτηση στο διαδίκτυο,  την οποία  και βιάστηκε να αναδημοσιεύσει.

Σε ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου, εξαπολύει επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «όσο ο κ. Τσίπρας επιμένει να μην αποδοκιμάζει τέτοιες ενέργειες, επιβεβαιώνει ότι βουλευτές και κάποιοι πρώην υπουργοί του βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Στην ίδια ανακοίνωση καλεί δε, την Ραλία Χρηστίδου «να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα fake news κατά του πρωθυπουργού».

Ανησυχία στο Μαξίμου: Εκλογές πριν αρχίσει η κατρακύλα της κυβέρνησης και  ανασυνταχθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ - Periodista

Η σκληρή ανακοίνωση από το γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου

«Η διασπορά ψευδών ειδήσεων αποτελεί πάγια τακτική των υπογείων της Κουμουνδούρου, υπηρετώντας την επιλογή των προσωπικών επιθέσεων κατά του Πρωθυπουργού με κάθε τρόπο και μέσον, που έχει υιοθετήσει ο κ. Τσίπρας.

Την τακτική αυτή μέχρι τώρα υπηρετούσαν γνωστοί δημοσιογραφικοί κύκλοι και διάφορα troll του διαδικτύου.

Αυτή τη φορά στο «παιχνίδι» μπήκαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Ραλλία Χρηστίδου, με fake ανάρτησή της έδωσε το σύνθημα για άλλη μια επίθεση, εμφανίζοντας ως χθεσινή, επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Μέτσοβο που είχε γίνει το 2019! Ύστερα από την κατακραυγή αναγκάστηκε να κατεβάσει την ανάρτηση. Αλλά αυτό δεν αρκεί.

Είναι ανεπίτρεπτο μέλη του Κοινοβουλίου να λειτουργούν ως troll του διαδικτύου δημιουργώντας fake news.

Η κα Χρηστίδου οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Και όσο κ. Τσίπρας επιμένει να μην αποδοκιμάζει τέτοιες ενέργειες επιβεβαιώνει ότι βουλευτές και κάποιοι πρώην υπουργοί του βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Η ανάρτηση της Ραλλίας Χρηστίδου με την fake ανάρτηση για τον πρωθυπουργό

Η Ραλλία Χρηστίδου αναπαρήγαγε στο Τwitter ανάρτηση troll αναφέροντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε το Σαββατοκύριακο στο Μέτσοβο, παρέα με τον τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, πίνοντας ουίσκι και αδιαφορώντας για τους νεκρούς της πανδημίας.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός είχε βρεθεί στο Μέτσοβο το 2019! Μάλιστα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό «δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος εργάζεται πενθήμερο».

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-11/xristidou-rallia-fake-news.jpeg.webp?itok=KzhKjU9r

«Είναι πλέον σαφές ότι ο Πρωθυπουργός εργάζεται πενθήμερο ως δημόσιος υπάλληλος. ‘Έχει γίνει ρουτίνα να τον βλέπουμε σε φωτογραφίες χαμογελαστό κάθε ΠΣΚ. Αυτή τη φορά στο Μέτσοβο με τον κ. Αμυρά και με ένα μπουκάλι ουίσκι είναι εμφανές ότι έχει στο μυαλό του τους 17.189 νεκρούς».

Τελικά η Ραλλία Χρηστίδου μόλις διαπίστωσε πως ότι είναι fake news και μετά από βροχή αρνητικών σχολίων που εισέπραξε, διέγραψε την ανάρτηση.