Με τους ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ιορδανίας, Ιράκ & τον Γ.Γ. του Αραβικού Συνδέσμου, οι πρώτες επαφές Δένδια στο Μπαχρέιν

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στο Mπαχρέιν, σήμερα Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τους ομολόγους μου της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Ιράκ και τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου A.A.Gheit.

Κατά την παραμονή του, στο Μπαχρέιν από σήμερα Σάββατο έως τη Δευτέρα, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει στο ετήσιο Forum «Manama Dialogue», ενώ θα πραγματοποιήσει και σειρά διμερών συναντήσεων με υψηλούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, σήμερα, στο περιθώριο του Φόρουμ «Manama Dialogue» προβλέπεται να συναντηθεί επίσης με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ Ειάλ Χουλάτα (Eyal Hulata).

Το πρόγραμμα Δένδια την Κυριακή 21 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 22/11/21 στο Μπαχρέιν

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί (Masrour Barzani) και στη συνέχεια με τον Ιορδανό ομόλογό του Άιμαν Σαφάντι (Ayman Safadi).

Επίσης, αύριο Κυριακή, θα συμμετάσχει και στις εργασίες του ετήσιου Forum «Manama Dialogue» (19-21 Νοεμβρίου 2021) και, ειδικότερα, στη συζήτηση με θέμα «Conflict Termination in the Wider Region».

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, προγραμματίζεται να έχει συνάντηση τη Δευτέρα με τον ομόλογό του Αμπντελατίφ μπιν Ρασίντ Αλζαγιάνι (Abdullatif bin Rashid Alzayani). Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως τις διμερείς σχέσεις, εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, περιοχή του Κόλπου και Λιβύη, καθώς και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να γίνει δεκτός από τον διάδοχο του θρόνου και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν πρίγκιπα Σαλμάν μπιν Χαμάντ Αλ Χαλίφα (Salman bin Hamad Al Khalifa).