Α. Τσίπρας: Διασπάθιση δημόσιου χρήματος η σύμβαση για το Αεροπορικό Κέντρο στην Καλαμάτα

Αυστηρή προειδοποίηση στη κυβέρνηση να μην υπογράψει τη Συμφωνία για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει την κυβέρνηση για υπερκοστολόγηση και οσμή σκανδάλου.

«Μην υπογράψετε αυτή τη σύμβαση έχοντας στο μυαλό σας ότι οι ευθύνες θα κρυφθούν πίσω από το ΚΥΣΕΑ, όταν θα έρθει στη Βουλή ξανά αυτό το θέμα θα έρθει ως θέμα διερεύνησης ευθυνών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα όταν βρισκόμαστε μπροστά σε περιπτώσεις απιστίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διερεύνησης ευθυνών.

«Η αύξηση του αρχικού κόστους δεν οφείλεται σε υπόνοια σκανδάλου αλλά σε αλλαγή γιατί υπολογίζονται με συγκεκριμένο τρόπο και τύπο οι κρατήσεις και η τιμαριθμική προσαρμογή» απάντησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υποστηρίζοντας ότι είναι σε εξέλιξη μια τεραστία προσπάθεια με σκοπό να θωρακιστεί η Ελλάδα έναντι απειλών και της ανοιχτής απειλής εξ ανατολών.

Κάλεσε δε την αντιπολίτευση να μην στέκεται απέναντι πεισματικά σε αυτή τη προσπάθεια και σε μια συμφωνία που δίνει μέλλον στην πολεμική αεροπορία, εκεί που υπήρχε ξαφνικός θάνατος. «Αν υπάρχει κάποιο θέμα είναι ότι δεν συζητήθηκε η αύξηση ποσού από τις κρατήσεις που υπάρχει και τιμαριθμική προσαρμογή» κατέληξε ο κ Παναγιωτόπουλος.