Στις 19:30 το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού - Τι αναμένεται να εξαγγείλει

Μοντέλο Γαλλίας αναμένεται να ακολουθήσει η Ελλάδα, εν όψει πλέον των Χριστουγέννων.

Ανακοινώθηκε η ώρα προβολής του τηλεοπτικού μηνύματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα γίνει στις 19:30 σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, όπως ανακοινώθηκε από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί για μία σειρά από ζητήματα, που αφορούν την πορεία του κορωνοϊού,  τον εμβολιασμό, αλλά και το πώς θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι τελικά η Ελλάδα θα ακολουθήσει το μοντέλο Γαλλίας αναφορικά με τα μέτρα ανάσχεσης της διασποράς του κορωνοϊού, εν όψει μάλιστα των εορτών.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κινηθεί σε συγκεκριμένους άξονες, ενώ θα στείλει ξεκάθαρα μήνυμα στον ελληνικό λαό, με έμφαση στους άνω των 65 και στην 3η δόση το διάγγελμα Μητσοτάκη. Η τρίτη δόση θα είναι δε, απαραίτητη για την ανανέωση της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Διάγγελμα Μητσοτάκη για Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων – Σύγκρουση κορυφής με Τσίπρα

Την ίδια στιγμή σε σύγκρουση κορυφής μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση για την πανδημία και το τέταρτο κύμα που καλπάζει. Εν αναμονή του σημερινού διαγγέλματος του πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προανήγγειλε πως θα απαντήσει και αυτός μέσω τηλεοπτικού του μηνύματος κάνοντας λόγο για παράσταση – κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη.

Έχοντας επιστρέψει λοιπόν σήμερα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε νέο διάγγελμα, στο πλαίσιο του οποίου, δεν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, ενώ θα προτρέψει για εμβολιασμό με την 3η δόση του εμβολίου ενώ ακόμη πιο ισχυρή θα είναι η παραίνεσή του προς τους ανεμβολίαστους να κάνουν έστω και τώρα την πρώτη δόση για να μην περάσουν Χριστούγεννα με αυστηρούς περιορισμούς.

Προτροπή για εμβολιασμό με την 1η, αλλά και με την 3η δόση

Ο Κ. Μητσοτάκης θα προτρέψει τους πολίτες που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν το εμβόλιο, ενώ για όσους έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις να κλείσουν ραντεβού για την τρίτη, ενισχυτική δόση.

Ο πρωθυπουργός είναι προσηλωμένος σε αυτή την στρατηγική, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και ταυτόχρονα να διαφυλάξει την υγεία των πολιτών.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με συνεργάτες του, θα δώσει έμφαση στα όσα έγιναν για την στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και να διαβεβαιώσει ότι θα μείνει όρθιο για να παράσχει φροντίδα σε όποιον το έχει ανάγκη.

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη - ΤΑ ΝΕΑ

«Όχι»  σε μοντέλο Αυστρίας για την Ελλάδα

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκαθαρίσει με απόλυτο τρόπο ότι δεν θα ληφθούν μέτρα τύπου Αυστρίας κλείνοντας με εμφατικό τρόπο την όποια συζήτηση υπήρξε το προηγούμενο διάστημα.

«Τα Χριστούγεννα θα παραμείνουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, όμως η οικονομία και η κοινωνία θα παραμείνουν ανοιχτές για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί», αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός.

Έτσι, όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, θα παραμείνουν εκτός των κλειστών χωρών και τους επόμενους μήνες.

Προς το παρόν άλλωστε, το μοντέλο που επιλέχθηκε δείχνει να λειτουργεί και υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορεί να είμαστε, ήδη, ή να πλησιάζουμε, στην κορύφωση του πανδημικού κύματος και σταδιακά ο αριθμός των κρουσμάτων να αρχίσει να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η έμφαση δίνεται στους εμβολιασμούς – Η 3η δόση απαραιτήτως στους άνω των 65 ετών

Στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στην ανάγκη αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης, προκειμένου να θωρακιστεί η κοινωνία και το σύστημα υγείας.

Θα εκφράσει την ικανοποίηση για την πορεία των εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη δόση, ενώ ειδική αναφορά θα γίνει στους πολίτες άνω των 65 ετών και την ανάγκη να κάνουν την αναμνηστική δόση, καθώς είναι πιο ευάλωτοι.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται ο Γιάννης Καντέλης στο iefimerida.gr, υπάρχει πολύ μεγάλη  πιθανότητα ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει, ότι θα είναι προϋπόθεση για την ανανέωση του ψηφιακού πιστοποιητικού, σε εύλογο χρονικό διάστημα, μετά την συμπλήρωση του εξαμήνου. Η 3η δόση δηλαδή θα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανανέωση της ισχύ0ς του πιστοποιητικού εμβολιασμού, κατά της Covid-19.

Μάχη με το 4ο κύμα, αλλά με ανοιχτή την οικονομία

Παράλληλα, θα εξηγήσει πόσο σημαντικό είναι σε αυτό το περιβάλλον να μείνει ανοιχτή η οικονομία προκειμένου να στηριχθούν οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες και τυχόν περαιτέρω περιορισμοί θα έβαζαν σε κίνδυνο την πολιτική ενίσχυσης των εισοδημάτων σε μια περίοδο πολλαπλών κρίσεων, όπως αυτή στον τομέα της ενέργειας.