Μίνι συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με Τσίπρα, Σαμαρά, Παπούλια και Παυλόπουλο

Γεύμα προς τιμήν του διαδόχου του Προκόπη Παυλόπουλου παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μερικές ημέρες πριν την αποχώρησή του από το Προεδρικό Μέγαρο. Στο γεύμα ο κ. Παπούλιας έχει προσκαλέσει να παρακαθήσουν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Το γεύμα είχε κλειστεί από χθες αλλά μόλις σήμερα (04/03) ανακοινώθηκε. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ο κ. Παπούλιας θα παραδώσει, μετά από δέκα χρόνια στην Προεδρία, στον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ορκιστεί θα μεταβεί την επόμενη μέρα στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού και θα παραλάβει από τον προκάτοχό του. Αν και δεν έχουν προσδιοριστεί οι ακριβείς ημερομηνίες της ορκωμοσίας και της παράδοσης, να σημειωθεί ότι ο κ. Παπούλιας πριν από δέκα χρόνια είχε παραλάβει στις 12 Μαρτίου. Την ίδια ημερομηνία, πριν από είκοσι όμως χρόνια, στις 12 Μαρτίου 1995, είχε αφήσει το Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος αποχωρώντας μαζί με τον τότε απερχόμενο Πρόεδρο, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ως διευθυντής του νομικού τμήματος της Προεδρίας. Είκοσι χρόνια μετά επιστρέφει, και ίσως την ίδια ακριβώς ημέρα, ως Πρόεδρος.

Ενδιαφέρον πάντως στο σημερινό γεύμα παρουσιάζει και η συνύπαρξη των κ.κ. Τσίπρα και Σαμαρα. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που θα συνομιλήσουν μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι μετά την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού δεν είχε γίνει η καθιερωμένη παράδοση – παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης στην προ ημερών κρίση στο Αιγαίο με την ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία, ο κ. Σαμαρά προτίμησε να ενημερωθεί από τον ΑΓΕΕΘΑ.

Παρών στο γεύμα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.