Στις 29 Νοεμβρίου το πρώτο debate των υποψηφίων ΚΙΝΑΛ - Απών ο Παπανδρέου

Σε ένα πρώτο debate στις 29 Νοεμβρίου 2021, στις 22:00 και ένα ακόμη, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου,  συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των 5 υποψηφίων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ στην τηλεδιάσκεψη που είχαν με την ηγεσία της ΕΡΤ.

Στόχος είναι το debate να γίνει με τους όρους της τηλεμαχίας του 2017 διά ζώσης ενώ εκφράστηκε η συναίνεση αν κάποιος από του υποψηφίους επιθυμεί να βγει μέσω zoom να μπορεί να το πράξει.

Μία κίνηση που όπως επισημαίνει στοσχετικό ρεπορτάζ του στο iefimerida.gr ο Άγγελος Μοσχοβάς, ερμηνεύεται ως κίνηση καλής θέλησης προς την πλευρά Παπανδρέου, ο οποίος το είχε ζητήσει.

Το debate του β’ γύρου θα οριστικοποιηθεί αργότερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Άγγελου Μοσχοβά, η ΕΡΤ είχε ζητήσει από τους 5 να στείλουν επιστολές στην ΕΔΕΚΑΠ με κοινοποίηση και στον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη προκειμένου να ενημερώσουν για τον κοινό τόπο που βρήκαν. Εφόσον η ΕΔΕΚΑΠ απαντήσει ξανά ότι είναι αναρμόδια – όπως έπραξε και την προηγούμενη φορά – τότε θα επανεξεταστεί το θέμα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς ΕΡΤ οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ζούλας, Φώτης Καφαράκης και Γιάννης Τρουπής και από τους υποψήφιους οι κ.κ. Σπύρος Καρανικόλας (Λοβέρδος), Βαγγέλης Τσόγκας (Ανδρουλάκης), Ν. Μπήλιος (Χρηστίδης), Αιμ. Σαπρανίδης (Καστανίδης) και Μ. Λούπης (Γερουλάνος).

Συμφώνησαν να βρεθούν εκ νέου αύριο στη 13:00 για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες (θεματικές, δημοσιογράφους κ.λπ).