ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θα φέρει τελικά και φονικό χειμώνα και ακόμα ένα καταστροφικό lockdown

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τις σημερινές του δηλώσεις στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου και πως «με την ανικανότητά του θα φέρει τελικά και φονικό χειμώνα και ακόμα ένα καταστροφικό lockdown».

«Ο κ. Μητσοτάκης εκτός τόπου και χρόνου, με την πανδημία εκτός ελέγχου και δεκάδες θανάτους, πολλοί εκ των οποίων κάθε μέρα εκτός ΜΕΘ, ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τους πολίτες ότι ξεχνούν τις πολλές επιτυχίες της κυβέρνησής του», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

«”Επιτυχία” ότι δύο χρόνια δεν έκανε ούτε μία πρόσληψη γιατρού στο ΕΣΥ με αποτέλεσμα τις τριτοκοσμικές εικόνες, ανεπαρκείς ΜΕΘ με εξουθενωμένους γιατρούς περιφερόμενους ανά τη χώρα, και αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ θανάτων ανά εκατ. κατοίκων σε όλη την Ευρώπη», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και συμπληρώνει:

«”Επιτυχία” ότι απέτυχε οικτρά να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν στέλνοντας λάθος μήνυμα χαλάρωσης στους εμβολιασμένους. “Επιτυχία” ότι απαξιώνει ανοιχτά πλέον τους επιστήμονες και διαχειρίζεται την κρίση με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση της εκλογικής του πελατείας γιατί τρέμει τη Δεξιά του».

«Από τις πολλές επιτυχίες, προσπαθεί να ρίξει πάλι τις εγκληματικές ευθύνες της παταγώδους αποτυχίας του σε όλους: Στους πολίτες, στους καταστηματάρχες και φυσικά στους πολιτικούς του αντιπάλους», σημειώνει, τονίζοντας ότι «όσο ο κ. Μητσοτάκης βυθίζει τη χώρα στην αποτυχία και την ανεπάρκειά του, τόσο τα κρούσματα και οι απώλειες θα αυξάνονται δραματικά με την υπογραφή του».

«Όσο δεν κάνει τα αυτονόητα για την πανδημία τόσο θα φέρνει πιο κοντά ακόμα έναν φονικό χειμώνα αλλά και εν τέλει ακόμα ένα καταστροφικό λοκντάουν που θα επισφραγίσει την αποτυχία του. Και όσο πιο πολύ χάνει τον έλεγχο και βουλιάζει, τόσο πιο χυδαίος θα γίνεται για να κρύψει τις ευθύνες του», συνεχίζει και καταλήγει: «Αν δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα, ας πάρει τον περιφερόμενο θίασό του και ας πάνε σπίτια τους».