Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown στη χώρα (Video)

Ομιλία απευθύνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο νέου lockdown στην Ελλάδα και διαψεύδοντας για πολλοστή φορά, σχετικές φήμες και σενάρια.

Δείτε live:

Σημαντικά σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ

  • Επιτέλους η ΚΟ συνεδριάζει δια ζώσης και όχι διαδικτυακά όπως συνέβαινε τόσο καιρό. Θα ξεκινήσω με το φλέγον ζήτημα των ημερών, την έξαρση της πανδημίας. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό τέταρτο κύμα που χτυπάει την ευρωπαϊκή ήπειρο.
  • Το εμβόλιο κάνει τη διαφορά, αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχηση των πολλών κρουσμάτων με τις πολλές νοσηλείες. Αφήνει ανοιχτή την κοινωνία να παράγει και την οικονομία να λειτουργεί. Για αυτό η κυβέρνηση επιμένει σε 4 βασικές θέσεις: Δεν θα ξαναυπάρξει άλλο lockdown στη χώρα μας, όσοι έχουν θωρακιστεί δεν θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς. Οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με πολλά τεστ. Η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ειδικά στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο σύστημα Υγείας.ς Εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Εξουσιοδότηση από εμένα στον Πλεύρη να κινηθεί νωρίτερα. Η συνέχιση της προσπάθειας ενίσχυσης των εμβολιασμών.
  • Έχουμε δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας.
  • Μόνο τις τελευταίες μέρες κλείστηκαν σχεδόν 200.000 ραντεβού με την πρώτη δόση και σχεδόν 300.000 με την τρίτη. Απαραίτητη η τρίτη δόση ειδικά σε συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας.
  • Καμία κρατική κινητοποίηση δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα χωρίς την προσωπική ευαισθητοποίηση. Τα μέτρα που λαμβάνουμε στη χώρα μας είναι σαν αυτά που λαμβάνουν άλλες. Είμαστε πιο αυστηροί σχετικά με τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης. Να μεταφέρετε στις εκλογικές σας περιφέρειες το μήνυμα ότι σήμερα η πανδημία χτυπά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους.
  • Αντί να ζητάμε έναν αστυνομικό δίπλα μας είναι καιρός να γίνουμε φύλακες της υγείας μας.
  • Μέσα σε δυο χρόνια η εθνική μας θέση αναβαθμίστηκε, η οικονομία μας ανατάχθηκε.
  • Σήμερα οι πολίτες έχουν λιγότερα βάρη. Πληρώνουν λιγότερους φόρους, λιγότερο ΕΝΦΙΑ. Παρά την πανδημία αυξάνεται έστω και οριακά ο κατώτατος μισθός. Στην πανδημία κινήθηκε ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα 42 δις ευρώ. Η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες. Μαζί τους και το ΕΣΥ, που μέσα σε χρόνο ρεκόρ υπερδιπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ.
  • Η χώρα μας σήμερα αποτελεί προορισμό ξένων επενδύσεων. Ενθαρρυντικό να διαπιστώνουμε τα πρώτα βήματα αναστροφής του brain drain. Ένδειξη εμπιστοσύνης στο μέλλον της πατρίδας μας.