Περίπου 149.000 νέα ραντεβού εμβολιασμού την 1η εβδομάδα του Νοεμβρίου

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθεί να επιδεινώνεται εξαιτίας της εποχικότητας αλλά και της ύπαρξης πληθυσμών χωρίς ανοσία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα8 Νοεμβρίου. 

«Συνεπακόλουθα και το Σύστημα Υγείας δέχεται ισχυρή πίεση παρά την εντυπωσιακή του ενίσχυση τους τελευταίους 18 μήνες. Τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο η αύξηση των κρουσμάτων είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εμβολιαστική κάλυψη κάθε περιοχής», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Και τόνισε: «Στη χώρα μας μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών παρατηρείται σε περιοχές της βόρειας Ελλάδος που έχουν και τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη. Ταυτόχρονα από τα στοιχεία που δίνουν καθημερινά τα νοσοκομεία προκύπτει ότι 9 στους 10 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι. Επιβεβαιώνονται έτσι οι έρευνες που έγιναν τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό και αποδεικνύεται περίτρανα ότι μόνη ασφαλής και αποτελεσματική άμυνα απέναντι στη φονική πανδημία είναι ο εμβολιασμός».

Την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου κλείστηκαν περίπου 149.000 καινούργια ραντεβού

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους που τέθηκαν σε εφαρμογή από το περασμένο Σάββατο και τους εκτεταμένους ελέγχους που διενεργούνται υπάρχει προοδευτική αύξηση στον προγραμματισμό των εμβολιασμών από ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν ανεμβολίαστοι.

Ενδεικτικά την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου υπήρξαν περίπου 149.000 καινούργια ραντεβού. Έστω και την έσχατη ώρα κάποιοι προβαίνουν στην επιλογή υπέρ της ζωής και της δημόσιας υγείας.

Πρέπει να υπενθυμίσω ότι από την περασμένη Παρασκευή είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τα άτομα άνω των 18 ετών εφόσον έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης καθώς επίσης και η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson εφόσον έχουν συμπληρωθεί δύο μήνες από την πρώτη δόση».

Και συνέχισε: «επειδή τις τελευταίες μέρες η αντιπολίτευση έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία υπερβολών, ψεμάτων αλλά και κατατρομοκράτησης των πολιτών θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια σημεία σε σχέση με την πανδημία».

ων κρουσμάτων».

Οικονόμου - Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή θα ανακοινωθούν νέα μέτρα στήριξης - Τι είπε για τις πλημμύρες στην Εύβοια | in.gr

Οι απώλειες θα ήταν πολύ λιγότερες αν οι πολίτες είχαν αγκαλιάσει μαζικότερα τον εμβολιασμό

Και ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε: «Όσοι κάνουν λόγο για τα παραδείγματα άλλων χωρών σήμερα, ας μην χάνουν τη συνολική εικόνα. Η Ελλάδα, σε όλο το διάστημα της πανδημίας, έχει κατορθώσει να πληρώσει μικρότερο τίμημα σε όλα τα επίπεδα.

Η κυβέρνηση μιλά με ειλικρίνεια και ακολουθεί μια στρατηγική εξισορροπητική και μετρημένη: Ανοιχτή οικονομία και κοινωνία, γιατί αυτό απαιτεί η λογική, αυτό θέλει και η πλειοψηφία. Και ταυτόχρονα προσπάθεια επέκτασης της εμβολιαστική κάλυψης, αλλά και περιορισμού των απωλειών συνανθρώπων μας. Οι απώλειες θα ήταν πολύ λιγότερες αν οι πολίτες είχαν αγκαλιάσει μαζικότερα τον εμβολιασμό. Οι απώλειες θα είναι λιγότερες αν πείσουμε περισσότερους να εμβολιαστούν και αν τηρούμε τα μέτρα. Αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Η κυβέρνησή μας ήταν από τις πρώτες στον πλανήτη που αντιλήφθηκε αμέσως ότι η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται αμιγώς ιατρικά

Στο σημείο αυτό ο κ . Οικονόμου υπογράμμισε ότι «από την αρχή της πανδημίας τα κύματα της πανδημίας ακολουθούσαν και κύματα ενημέρωσης.

Δεν αναφέρομαι μόνο στα δημόσια μηνύματα του πρωθυπουργού ή στις τακτικές ενημερώσεις του υπουργείου και των επιστημόνων ή στις αλλεπάλληλες συζητήσεις που έγιναν στη Βουλή. Αναφέρομαι και σε ειδικές καμπάνιες που υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα, σε διάφορες φάσεις: από τα μέτρα ατομικής υγιεινής στην αρχή μέχρι το πώς θα εμβολιστούμε αργότερα. Κι από τις οδηγίες για τις μεγαλύτερες ηλικίες μέχρι τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και την καμπάνια που τρέχει αυτές τις μέρες.

Η κυβέρνησή μας ήταν από τις πρώτες στον πλανήτη που αντιλήφθηκε αμέσως ότι η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται αμιγώς ιατρικά. Με τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους και μ’ ένα σύνθετο πλέγμα ρυθμίσεων ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού αντισταθήκαμε σθεναρά στον ιό, κι εξακολουθούμε να αντέχουμε με την οικονομία, την κοινωνία και την εκπαίδευση πλήρως λειτουργικές», είπε χαρακτηριστικά.

Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ, Τ. Γαϊτάνης: Αύξηση 60,2% των νέων εμβολιασμών σε μία εβδομάδα

«Μεγάλη αύξηση, +60% στους εμβολιασμούς 1ης δόσης τις τελευταίες ημέρες», επισημαίνει, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, παραθέτοντας στοιχεία απο τα στατιστικά εμβολιασμού για την COVID-19 – data.gov.gr.

Ο κ. Γαϊτάνης τονίζει ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν 73.789 πρώτες δόσεις εμβολίου, όταν την εβδομάδα 24-31/10 έγιναν μόλις 45.421 δόσεις.

«Είχαμε δηλαδή αύξηση 60,2% των νέων εμβολιασμών σε μία εβδομάδα. Με πειθώ, με χρήση των επιστημονικών δεδομένων και με την εξαγγελία των νέων μέτρων, ο εμβολιασμός προχωρά» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

 

Διαβάστε ακόμα: Νέα καθημερινότητα για ανεμβολίαστους – Πώς εισέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες & τράπεζες