Δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης

Σε συνέντευξή του στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, χαρακτήρισε ψευδείς τις πληροφορίες που θέλουν την Ελλάδα να χρειάζεται τρίτο πρόγραμμα στήριξης ύψους 30-50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί πως την Δευτέρα (2/3) ο Ισπανός Υπουργός Οικονομικών, Λούις Ντε Γκίντος, υπογράμμισε ότι έχουν ξεκινήσει σε επίπεδο κρατών-μελών της Ευρωζώνης οι συζητήσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Ο ολλανδός Υπουργός Οικονομικών κατ΄ουσίαν διαψεύδει τις δηλώσεις του ισπανού ομολόγου του. Σύμφωνα με το Bloomberg ο Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος σε κείμενα που φέρουν την Ελλάδα να έχει ανάγκη από νέο πρόγραμμα στήριξης έκανε λόγο για ψευδή δημοσιεύματα.

Ακολούθως σημείωσε: «Όταν το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρωθεί με μια αγαστή συνεργασία Ελλάδας-Ευρωζώνης και εφόσον η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να το εξετάσουμε. Δεν έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο και σίγουρα δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με ποσά».

Ο Ντάισελμπλουμ εξέφρασε με έμμεσο τρόπο την δυσαρέσκεια του για τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι δεν έχουν γίνει πολλά μέχρι στιγμής και ότι οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Χαρακτηριστικά επισήμανε: «Υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό (της Ελλάδας). Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν χρήματα να υλοποιήσουν».