«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν - Στη Μόσχα ο πρωθυπουργός στις 8 Δεκεμβρίου

«Κλείδωσε» η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μόσχα.

Όπως μετέδωσε το OPEN, η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 8η Δεκεμβρίου. Επισημαίνεται ότι  η πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού συζητιόταν ήδη από το 2020, όταν και είχε απευθυνθεί πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταβεί στη Μόσχα για να παραστεί σε επετειακές εκδηλώσεις στη ρωσική πρωτεύουσα, με το ταξίδι να ματαιώνεται εν τέλει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού.

Στο ενδιάμεσο οι δύο ηγέτες είχαν προχωρήσει σε κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες, στις οποίες η ενδεχόμενη πραγματοποίηση του ταξιδιού είχε συζητηθεί ξανά. Τελικά, οι επαφές δια της διπλωματικής οδού ολοκληρώθηκαν και πριν από λίγο οριστικοποιήθηκε το ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαρτίου 2021, κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Μισούστιν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στο πλαίσιο συμφωνίας για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από τη Ρωσία, αλλά και στην ενίσχυση της ελληνορωσικής οικονομικής συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, Μητσοτάκης και Πούτιν επικοινώνησαν ξανά, με την Ρωσία να επαναλαμβάνει την πρόσκλησή της.