Κολαστήρια όπως αυτό της Αμυγδαλέζας πρέπει να κλείσουν

«Κολαστήρια όπως αυτό της Αμυδαλέζας πρέπει να κλείσουν. Δεν μπορούμε να βάζουμε φυλακή τους μετανάστες επ’ αόριστον» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.

Ο κ. Κορωνάκης διευκρίνισε ότι σε μια μέρα δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα, αλλά πρέπει να αλλάξεις τη μεταναστευτική πολιτική. «4.500 μετανάστες έρχονται σήμερα στην Ελλάδα, δεν είναι ορδές» σημείωσε. Όπως επισήμανε, η Ε.Ε. έχει υποχρέωση να ξαναδεί τη μεταναστευτική πολιτική καθώς το πρόβλημα δεν λύνεται με τη λογική «ο μετανάστης μπήκε στην Ελλάδα, εδώ μένει».

«Βγήκε έγγραφο χωρίς να είναι σε γνώση του Υπουργού και του Αρχηγού της Αστυνομίας» πρόσθεσε, για το θέμα που έχει προκύψει από χθες. Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρώην Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δεν αποκήρυξε πτυχές του εγγράφου στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την οικονομία, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ  δήλωσε ότι «αξιολογούμαστε για την αναδιοργάνωση του δημόσιου και το χτύπημα της φοροδιαφυγής, πράγματα του προγράμματός μας, όχι για τα νέα μέτρα λιτότητας. Θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και θα αντικατασταθεί ο φόρος για την μεγάλη ακίνητη περιούσια. Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολούθησε ό,τι της λέγανε προκαλώντας τεράστια καταστροφή στην κοινωνία».