Γεωργιάδης: «Όχι» σε νέο lockdown ακόμα και αν τα κρούσματα φτάσουν τα 10.000

Απέκλεισε το ενδεχόμενο γενικευμένου lockdown «ακόμα και αν τα κρούσματα φτάσουν τις 10.000» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα, ανέφερε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας μπορεί να υποχωρήσει μόνο αν αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Η ζωή μας θα πρέπει να προσαρμοστεί στη ζωή που θα ζούμε σε έναν πλανήτη με την Covid. Άρα, όπως έχουμε κάθε χρόνο γρίπες, όπως έχουμε πνευμονίες, θα έχουμε και Covid. Μην μετράμε πια τα κρούσματα» είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM.

«Είναι λογικό να ανεβαίνει, ξέραμε από την αρχή ότι το χειμώνα ο ιός ανεβαίνει και για την υπόλοιπη ζωή μας θα έχουμε Covid γιατί ο Covid ήρθε και θα μείνει για πάντα και κάθε χειμώνα θα ανεβαίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης πως «δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται».

«Όλη η συζήτηση για το αν τα εμβόλια λειτουργούν ή όχι σήμερα είναι παράλογη. Είναι σαν να συζητάμε αν η γη είναι στρογγυλή, αυτά τα έλυσε η ζωή. Οι εμβολιασμοί λειτουργούν, οι χώρες που είναι ψηλά και οι περιοχές στη δική μας χώρα που είναι ψηλά έχουν λιγότερους θανάτους. Οι χώρες και οι περιοχές οι δικές μας που είναι χαμηλά έχουν περισσότερους θανάτους. Άρα το κλειδί είναι το εμβόλιο», τόνισε.

Επιπλέον, εξήγησε ότι στη χώρα-αναλογικά με τον πληθυσμό της- «έχουμε πολλά κρούσματα και θανάτους στη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη». Ο κ. Γεωργιάδης είπε επίσης πως «δεν ευθύνεται η κυβέρνηση αλλά οι πολίτες που δεν εμβολιάζονται».

 

«Όχι» στην πρόταση Τσίπρα για επιτροπή κοινής αποδοχής

Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για επιτροπή κοινής αποδοχής και σημείωσε ότι το lockdown δεν μπορεί να επιβληθεί καθώς «υπάρχει πλέον το εμβόλιο το οποίο διατίθεται δωρεάν από το κράτος». «Πάντα εκπλήσσομαι με τον κ. Τσίπρα αλλά καταφέρνει πάντα να με εκπλήσσει περισσότερο. Τι εννοούμε όταν λέμε επιτροπή γιατρών κοινής αποδοχής; Δηλαδή θα κοιτάμε την κομματική προέλευση των γιατρών, θα τους ρωτάμε τι ψηφίζουν για να τους βάλουμε στην επιτροπή;», αναρωτήθηκε.

«Υπάρχει πρόβλημα πληθωρισμού»

Σε ότι αφορά την ακρίβεια είπε ότι «υπάρχει πρόβλημα πληθωρισμού», ενώ ανέφερε ότι «στο καλάθι της νοικοκυράς σήμερα στην Ελλάδα η απώλεια σε σχέση με το 2019 είναι μηδέν». Εκτίμησε παράλληλα ότι οι καταναλωτές δεν έχουν φρενάρει τις αγορές τους. «Πρόβλημα η νοικοκυρά θα είχε με το ρεύμα για αυτό η κυβέρνηση πήρε μέτρα για το ρεύμα για να απορροφήσει το πρόβλημα και στο ρεύμα», σημείωσε.

Για το «ξήλωμα» της Άμεσης Δράσης

Για το «ξήλωμα» της Άμεσης Δράσης που ανακοινώθηκε χθες, σημείωσε ότι «η ιδέα ότι κάποιος διατάσσει να σταματήσει η καταδίωξη είναι αδιανόητη». Πρόσθεσε, δε, ότι σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές.

Συνάντηση με Πάιατ

Ο κ. Γεωργιάδης, είπε επίσης ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα καθώς «έχουν δρομολογηθεί αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα».

«Με τον κ. Πάιατ βρίσκομαι συχνά γιατί μαζί αυτά τα δύο χρόνια έχουμε δρομολογήσει πολλές αμερικάνικες επενδύσεις στην Ελλάδα που έχουν ήδη γίνει. Νομίζω ότι επί θητείας μου οι αμερικάνικες επενδύσεις στην Ελλάδα έχουνε σπάζει όλα τα ρεκόρ», πρόσθεσε.