Προκλητική επίθεση Τσαβούσογλου σε Δένδια: Κλαίγεται σαν μικρό παιδί

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδα προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας με απαράδεκτα λόγια για τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια.

 

Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, σε ερώτηση για τις σχέσεις της χώρας με την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε: «Στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί, αν δεν κλαφτεί πέντε φορές την ημέρα και δεν παραπονεθεί για την Τουρκία, δεν μπορεί να σταματήσει. Αυτό δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο».

Μάλιστα, την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο Τσαβούσογλου εμφανίζει εκβιαστική στάση.

 

«Εάν οι ΗΠΑ δε μας δώσουν τα F-35, τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για τα ρωσικά μαχητικά SU-57 ή SU-35», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

Όπως συνέχισε, η Άγκυρα «δεν είναι αβοήθητη» και μπορούν να απευθυνθούν και σε άλλες χώρες.

Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της γείτονος, έχουν ενοχληθεί από τις αμυντικές συμφωνίες της Αθήνας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Αφενός η νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ περιλαμβάνει ουσιαστικά μια αρκετά σαφή δέσμευση για αμυντική συνδρομή και φαίνεται να εγκαταλείπει μερικώς την παραδοσιακή αμερικανική στάση ίσων αποστάσεων στα ελληνοτουρκικά, αφετέρου η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία είναι εξαιρετικά διαυγής και αποσαφηνίζει πως σε περίπτωση που απειληθεί η εθνική κυριαρχία της Ελλάδος η Γαλλία θα τη συνδράμει.